NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Partisiz Cumhurbaşkanı dönemi mi?

Partisiz Cumhurbaşkanı dönemi mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, durumu netleştirdi.

Özel’in, ‘Cumhurbaşkanı adayı değilim’ açıklaması, yeni bir döneme işaret ediyor.

Neti şu; Partisiz Cumhurbaşkanı dönemine hazırlık yapılıyor.

CHP lideri, bu konuda kendisi, İmamoğlu ve Yavaş üzerinden yürütülen tartışmalara son noktayı koydu. Durumu kendi açısından netleştirirken, ‘Genel Başkan Aday olmalı’ diyenlere de son sözü söylemiş oldu.

Zaten Türkiye’nin de partisiz Cumhurbaşkanına, erkler arası dengeye ihtiyacı var.

Özgür Özel, ‘Yok’um’ diyerek parti içinde kendi elini de güçlendirmiş oldu.

Özel, parti içi yarışta, güç dengelerini bu şekilde yanında tutabilecek, tüzük yâda seçimli bir kongrede tartışmasız Genel Başkan rolünü oynayacaktır. Aynı zamanda, hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekili seçimleri için partisinin başında olacak, seçim dönemlerindeki o muhtemel dağınıklığı da önlemiş olacak.

Böyle yürürse doğru bir stratejinin devreye girmiş olduğuna tanıklığımız olacak. Özgür Özel’in her fırsatta eski Genel Başkanlarla bir araya gelmesi, tüzük kurultayı hazırlıklarını onlarla birlikte organize etmesi parti tabanında da olumlu karşılanıyor.

Eski Genel Başkanların kendi dönemlerinden gerçekleştiremedikleri sayısız girişim, şu anda tecrübe olarak heybelerinde duruyor. Özellikle de yıllardır tartışma konusu olan tüzük değişikliği meselesi bütün üyelerin, kurultay delegelerinin mutabakatında gerçekleşmelidir ki, iktidara doğru yol yürüyüşünde kimse kendini parti içinde öteki olarak görmemeli, yâda ötekileştirilmemelidir.

Özgür Özel’in ‘Aday değilim’ açıklaması ciddi bir sosyal demokrat tavır. Aynı zamanda ön açıcı, birleştirici, siyasette olması gereken fedakârlık örneği. Sadece parti ile ilgileneceği yönünde algılanması gereken bu karar, parti yönetiminin, parti meclisinin, CHP’li Belediye Başkanlarının elini rahatlatacağı gibi, Özgür Özel’in elini çok güçlendirecek. Aynı zamanda, ülkenin geleceğine dönük ciddi kararların devreye girmesine zemin hazırlayacak.

Özel, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağına göre, partinin çok sağlam temeller üzerinde restore edilmesinin çalışmalarını başlatabilir. İl, ilçe teşkilatlarını yeniden gözden geçirebilir, Sosyal demokrat bir güçlendirme yaratabilir.

Tarih tekerrür mü?

100 yıl önce ülkenin kuruluş ve kurtuluşunun zeminini yaratan Cumhuriyet Halk Partisi, şimdi de aynı şeyi yapabilir. Zemin var, bütün mesele; tek parça mücadele edip, iktidarı almak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR