Av. Metin Kılavuz

Av. Metin Kılavuz

Xale Şeyhmuz

Xale Şeyhmuz

Dem Parti Amed İl yöneticimiz Xale Şeyhmuz kalp krizi sonucu fiziki olarak aramızdan ayrıldı.

Parti gönüllüsü, çalışanı ve yöneticisi nasıl olmalı sorularına en iyi cevaplardan biri Xale Şeyhmuz’un yaşamıdır diyebiliriz.

Baskı ve hukuksuzlarla tabela ve binaları değişse de, ahlaklı ve politik toplumun inşasını savunan, kadın ve gençliği mücadelesinin merkezine oturtan bir parti geleneğinin, yılmaz emektar savunuculuğunu yapan örnek bir yaşamın hikayesidir Xale Şeyhmuz.

Parti girişinde duran masada otururdu. Gelenlerin gözlerindeki ilk adresti. Her sabah ilk gelen herkesten sonra gidendi. Partinin kapı kilidi adeta “adeta yaşamımın kilidiydi” Ağır hastalığı bile partiye gelişine engel değildi. Karda,ayazda durakta beklerdi partisinin yolunu. Fazla yakıt gitmesin diye arkadaşlarının evden alalım söylemine karşı çıkardı.

En çok “ Xale Şeyhmuz hastasın istersen biraz dinlen” sözünü kızardı. Cevabı hep aynıydı “ partiye gelmezsem yaşayamam”.

Bir mücadelenin duvarlarla çevrili bir binadan ibaret olmadığının; doğru yaşamın ve çizgisinin iz düşümü olduğu gerçekliğinin hayat bulma haliydi.

Partide herkes gibi öğlen yemeğini kendi doldururdu. Arkadaşlarda yiyebilsin diye lokmasının kaşık hesabını yapardı. Ekmek lazım olduğunda yaşlanmış bedeninin genç adımlarına yüklenirdi. “ sen niye gidiyorsun” eleştirisine “ ben hepinizden gencim” derdi. Herkes gibi kendi tabağını kendi yıkardı.

Partide en çok genç ve kadın yoldaşları önemserdi.

Sinir ucu parti çizgisiydi. Parti ölçü ve çizgisi aşıldığında tatlı ve naif bir hiddetlenmesi olurdu.

Yaşamını yitirdiği gün, kendisi ile partimizin lüx yemek klasmanında yer alan tavuk haşlama ve bulgur pilavı yemiştik. Uzun ve kapsamlı bir süreç değerlendirmesi yapmıştık. Deneyimle demlenmiş bilgelik konuşmasında sözlük dizilimiydi. Şu değerlendirmesi dikkatimi çekmişti. “Gerçeğin dağlarına ümitsizlikle çıkılmaz” sözünün Nietzche ait olduğunu da belirtmişti.

Mücadelesi gözlerinde yıldız parıltısıydı. Konuşması bir şiirin dizeleri gibiydi. Yılların emeği ile nasırlaşmış elleri inançla yoğrulmuştu.

Partiye gitmek için beklediğin durak sensiz çok sessiz.

Partinin kapısı ve kilit yuvasının gözleri seni bekleyecek. Oturduğun masa sensiz olmanın yasını tutacak.

Şundan eminiz; emeğinle geride bıraktığın ruhun hep bizimle olacak…

Işıklar içinde uyu..

Her Biji Xale Şeyhmuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Metin Kılavuz Arşivi
SON YAZILAR