Yahya ÖGER

Yahya ÖGER

BEKLENEN MEHDİ SENSİN

BEKLENEN MEHDİ SENSİN

Din bezirgânları, sosyal medya maymunları, sünneti kıla mahkûm eden tayfa, tebliği yanlış anlamış olmalılar ki cenneti tasvir, ehil olmayı teşvik edelim derken umumhaneye dönüştürüp, huri pazarlama sektörüne çevirdiler. Dilde maharetlerini sergileyen zat-ı şahaneleri; Her öğünde tüketilen binlerce ton yemek, cinsel birliktelikte binlerce yıla eşdeğer hayvani haz, sayıları binleri bulan körpe kızlar. Methiyeler gırla. Ne büyük bir edepsizliktir. Sanırsın herkes eline almış anadan üryan dolaşıyor. İşler iyi gitmiş olmalı ki kazançlarını fani dünyada yatırıma dönüştürenler, "Mülk Allah'ın, biz bekçisiyiz" deyu rantiyeciliğini yutturmaya çalışır oldular.

"Cennet cennet dedikler

Birkaç köşkle birkaç huri

İsteyene ver anları

Bana seni gerek seni"

Bu girişten sonra toplayabilirsem yazımı; meramımı anlatırım.

Orta Doğu'da hep bir kurtarıcı bekleme kültürü var. Zulmün ayyuka çıktığı dönemlere denk gelir peygamberlerin gönderilişi. Zulme karşı dik duruş sergileyen, zalime dur diyerek adalet sancağını dalgalandıran nebiler, toplumsal barışı inşa etmenin mücadelesini verdiler. Hak ve hukukun tesisini gerçekleştirme yolunda kimi çarmıha gerildi, kimi testere ile biçildi. Kiminin başı tepside rakkaseye sunuldu. Zamanın ve mekânın Mehdileri onlardı.

Mehdi inancının zuhuru Yahudi ve Hıristiyanlıkta mevcuttur. Bu iki semavi dinin kültüründe biri, elinde i’lay’ın sandalyesini alıp doğum yapanların başında "ıkın ıkın" diye bekleye dursun, ötekisi katır hazırlatıp İsa (AS) binsin diye yularını sıkıca tutmaya devam ediyor. Bizdeki din istismarcıları bundan çok etkilenmiş olmalı ki, TV stüdyolarında, cemaat kapı eşiğinde, siyasi parti propaganda arenasında i’layı bekler gibi değil, bir level atlatarak Mehdi ideasında olanların peşinden koştular. Gerçi dramatize etmemek lazım. Peygamberlik iddiasında bulunanlara canlı yayında vahyin gelişini seyretti bu millet.

Toplumu ahlâkî konuda da dejenere eden İdeolojik devlet sahipleri tarafından semizlenen küresel eşkıya çetesinin Mehdisi 15 Temmuz'da 248 vatandaşımızı şehit etmedi mi? Simalarındaki nurluluk secdeye varmaktan ziyade, kimyasal ürünlere borçlu olanlara tanınan ayrıcalık, Mart değil, 7/24 dans pistlerinde, Metroseksüellerin aka aka salyaları, kedicikler oynatılmadı mı? Evlerimizin başköşelerinde, uluslararası frekans tahsisli kanallarda maşallah, inşallah eşliğinde ne çok feyiz alıp nurlandık.

İslam inancı nübüvvet kapısının kapandığını, vahyin gelmeyeceğini bildirir. Muhatap alınan insanın, zulme ve zalime karşı duruşunu, özlenen adil düzeni inşa etmesinin yolunun adil olmaktan ve çaba sarf etmekten geçtiğinin haberini verir. Nedense bu haber kulak ardı edildi.

Mehdi beklentisi, görev yapmaktan alıkoymaya başlattı. İşin kolayına kaçanlar, İslami ve insani sorumluluğundan kurtulmanın bahanesini buldu. 'Mehdi gelecek, zulüm bitecek'. Her şeyden elini eteğini çekip inzivaya çekilenler, dünya ve ahiret mutluluğunu Mehdi'nin gelişine bağladı. Nasıl olsa; zalimler, Mehdi tarafından temizlenecek, Mehdi bizi kurtaracak. Olala, birileri bizim görev ve sorumluluğu üstlenince, lüksümüzden taviz vermeden dımtıs dımtıs, yaşayıp gideceğiz.

Gelmiş geçmiş en büyük oyun bu olsa gerek. Yanmadan, karanlığı aydınlığa çıkaranların varlığına insanları inandırmaktır. Dinmiş gibi miskinlik, pısırıklık pazarlamak. Tezgâhın neresinde sahne alıyoruz beli değil.

Coğrafyam kan gölüne dönmüş, kardeş kardeşe diş biliyor. Kin ve nefret kılıçları kınından çıkmış. Savaş tamtamlarının eksilmediği İslam beldelerinde zulme rızadır Mehdi beklemek. Modern dünyanın gözü önünde yurtlarından edilen, öldürülen, yetim bırakılanların sayısını takip etmekte aciz kalınıyor uluslararası kuruluşlar. Açlık, sefalet diz boyu, ölüm ve zulüm sıradanlaştı. Atılan binlerce ton bombanın oluşturduğu yıkımlarda, parçaları toplanan cesetleri izlemek yüreğimizde hüzne, öfkeye dair bir nefret kıpırtısı oluşturmuyor. Çocuk ölümlerini çekirdek çıtlatarak izliyor Mehdi'nin gelişini müjdeleyenler.

Sömürülen, katledilen, yurtlarından edilen; mazlum topluluklar için, 'Direnin Yanınızdayız' açıklamaların etkisini sosyal medya platformlarında Beğeni, takipçi ve like sayısının çokluğundan kaynaklı gurur duyulur oldu. Cennette şarap içmeyi hayal edenler. Düşün artık İslam’ın yakasından .'Ya Gavs' deyip çocuğa taşı attıran ve taşın bir orduyu yok ettiğine inandırmaya çalışan zatı muhterem(!) zalime karşı Cihat adına totosunu kıpırdatmaz.

Mehdi ordusunda olmak için sıra bekleyenler; mazlumun sesi olmaktan tırsanlar, kofti çıkacak beklediğiniz her kimse. Mazlum’dan önce kendi kanınızda boğulacaksınız.

Zulme eliyle, diliyle karşı çıkmanın her Müslümana farz olduğunun farkına varmalı ehli izân ve iman sahibi, Kendi ölümünün kıyameti olduğunu, beklenen Mehdi'nin kendisi olduğu gerçeğini unutmamalıdır.

Mehdi sensin. Sen; sana düşeni yap. Tamamlayan ve zafere ulaştıran Allah'tır.

Mehdi'nin gelmesi kıyametin kopmasıdır. Hani kopacak kıyamete hazır mıyız?

Not:, Gazze’deki anne için kıyamet kopmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yahya ÖGER Arşivi
SON YAZILAR