Şairin mürekkebi
Şehirler; coğrafyaları, tarihleri, etimolojisi, kültürleri, Sanatçıları, yazarları, şairleri, tarihi şahsiyetleri ve yıllara meydan okuyup ayakta kalabilen eserleri ile yaşar ve değer bulurlar.
Diyarbakır şehrinin dehaşmeti ve görkeminin kaynağı;tarihin şahidi surları, inci gerdanı Dicle Nehri ile beraber Hurilerden Romalılara, Medlerden Osmanlıya ve günümüze kadar, yedi bin yıllık tarihi ile bu coğrafyada yaşayan otuz üç medeniyetin sahibi kavimlerdir.
Her medeniyetin olduğu gibi Diyarbakır medeniyetlerinin kaynağı da insandır ve medeniyetleri geçmişten geleceğe taşıyan insanlar da sanatçılar, yazarlar ve şairlerdir.
Günümüzde eserleri ile birlikte yaşadığımız; Süleyman Nazif, Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan Asena, Ahmet Arif, Şeyhmus Diken ve daha birçokDiyarbakırlı şairin hemşerisi olmak bir onur, kalemlerinin mürekkebi olmak ise mutluluktur.
Bir kısım şiirlerimin yer aldığı, Gönül Demi adlı kitabım ile hemşerim şairlerimizin kalemlerinin mürekkebi olabilmeyi diledim, keyfiyetini okuyucularımın takdirine sunuyorum.
Diyarbakır okuyucusunun, kitabımakolaylıkla ulaşabilmesi amacı ile Diyarbakır Kültür ve turizm İl Müdürlüğü bağlısı il ve ilçe kütüphanelerinekitaplarımdan armağan ettim.
Önsözünde;
“Heykeltıraşın taşta, ressamın tuvalde, müzisyenin notalarda görünür olan duyguları benzeri, şairin de duyguları şiirde vücut bulur ve görünür olur.
……………….
Aşkın ateşinde pişmiş Gönül Demi’nin, duygularınıza dokunmasını ve sizi her anından zevk alacağınız, yaşamaktan mutlu olacağınız, bir âleme taşımasını dilerim.”Yazılı kitabımdan bazı damlalar:
“Yine yağmurlar yağdı,
Adım sende mahpus, seller götürdü ismini,
Nam alalım istersen,
Benimkisi gözyaşı, yağmur olsun seninki.”
(Yağmurlar yağdı şiirimden)
“Kar suyu olayım damla damla eriyen,
Ayran olayım yaz günü susuzluğunu alan,
Çay olayım Dicle’nin kıyısında içtiğin,
Bir bardakta su olayım,
İçerken, gözlerinin rengini içinde gördüğüm.”
(Bir Bardak şiirimden)
“Sümerlere,Asurlulara,
Mecusilere, Zerduşlara,
Havraya, Kiliseye, Camiye,
Coğrafyasına selam verir atalarının,
Bir gelin gördüm Mezopotamya gibi.”
(Bir Gelin Gördüm şiirimden)
Gönül Demi’nin, okuyucuların duygularına mutluluk yaratacak dokunuşlar yapması temennisi ile saygılar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.