Yahya ÖGER

Yahya ÖGER

KÜRTLER NE İSTİYOR ?

KÜRTLER NE İSTİYOR ?

Yazım okunsun diye flash bir başlıkla başlamak istedim.
Dissosiyatif kimlik bozukluğu yaşan bireyler gibi,toplumsallaşma aidiyetliği kopuk,hayal aleminde boğulup,tarihi süreci ve parçalanmış coğrafyadan dem vurup yazıyı dramatize etmek istemem.
Türkiye'de sözüm ona ütopik,sola yeni bir yorum katarak yerel Türk Solunun oyuncağına dönen,tarihi süreçte halkına acı, gözyaşı ve ölümden başka bir şey veremeyen, Ortadoğu'da kapitalizmin paralı militarist gücü haline gelen, Kürt Solu temsilcisi (!)örgüt,birçok Avrupa ülkesinde terörize olmuş, silahlı illegal örgütler katagorisine alındı.

Son zamanlarda Türkiye, Irak ve Suriye'de alan daralması ile birlikte hareket kabiliyetini kaybeden sözüm ona yürütme konsey üyesinin 'Kürt milletinin tek söz sahibi biziz' havası eşliğinde bir ukalalıkla, Halk tarafından temsiliyet ile siyasi rakip gösterilen Barzani ailesini akabindebHÜDA-PAR 'ı hedefe koyması trajikomik bir durumdur.

Toplumda karşılık bulamayınca dinî inanç üzerinden toplumu dizayn etmeye yeltenen yapı, boş hayaller uğruna öldürdüğü binlerce masumun kanı üzerinde inşa ettiği beceriksizliğini 'Din,uyanışın önünde en büyük barikattır' şeklinde çığırtkanlığı yapıyor. Oysa bu jargon kapitalist,Türk solu tarafından yıllarca kullanıldı.Bu yoğurtla göl mayalanmadı.

Mamafih şiddetin müsebbibi dini İslam değildir.şiddetin ve zulmün her türlüsüne karşı duran İslam,bu saldırganlığı hak etmemiştir. Elbette din kisvesine bürünmüş her toplumda zulmeden birey ve devlet sahiplerinin(!) olduğunu bilmiyor değiliz.

40 yıldır halkına yaptığı zulme kılıf bulup "Allah kullarına zulümkardır ve Kürtleri unutu" şeklindeki söylem, edepsizlikten de öte bir durumdur.
Halk tarafından unutulduğunu kabullenmek istemeyen zırtolara hatırlatmada bulunayım.

Bizi Allah'ın unuttuğu yok.Seni unuttular.Çünkü; Uğruna savaştığın (!) ama yaşamaktan bezdirdiğin halk unuttu.,(İyi ki de unuttu).
Yanlış davranışlarından dolayı fertlerin hatalarını vahye mal edince tarih, kürt İslam büyükleri unuttu.(Sen zaten hiç bir şekilde barışık olmadın ki)
Türk Solunun gazına gelip her ortamda inancına küfrettiğin, mukaddesatına hakaret etmeyi marifet bildiğin dini bütün Kürtler unuttu.
Bir ağacı bahane ederek beraber darbeler planlandığın, toplumda yeri,sandıkta ismi bile olmayan,ergenlik psikolojisinden kurtulamamış kişileri kürtlerin önüne koyup yarattığın naylon kahramanlar unuttu. (işleri bitencede sana nanik yapan ulusalcılar unuttu).
Çocuklarını dağda öldürdüğün,evini barkını siper yaptığın kürtler unuttu.
Yıllardır toprağında,dağında kamp kurduğun ama her fırsatta 'Cahş' ilan ettiğin Mam Celal,Barzani unuttu.
Yarım asırdır susmayan silahların gölgesinde büyüyen,'Édî Bese ' barış olsun diye oy veren seçmen unuttu.
Senin gibi düşünmeyen, sana oy vermeyen,'Hayin' ilan ettiğin, ötekileştirdiğin gençler unuttu.
Zırt pırt eylem kararı alıp kepenk kapattırdığın, haraca bağladığın,kapısına kilit vurulan esnaf unuttu

Cinsiyetsizlestirme projesi kapsamında faaliyetlerine alan açtığın Lezbiyen, Gay, Biseksüel Ve Transeksüel (LGBT) bireyleri el üstünde tutup, aile yapısı ile övünülen,Kürtlerin tek sığınağı aile kurumunu yoz yapı olarak lanse edince,vicdanlı aileler unuttu

"Yeter! ben evimden çıkıyorum. devlet gelsin ne olacaksa olsun kurtulalım bu sokak çetelerinden diyen, canlı kalkan olarak kullandığın, hendek siyasetiyle bezdirdiğin,sivil alanlarını savaş alanına çevirdiğin vatandaş unuttu
....
Allah unutmadı,Allah unutmaz,
Demek ki insanların unutmaması için yaptığın olumlu bir davranış yok ki insanlar kolay unuttu/rlar

Arap,Acem ve Türk'e düşmanlık besleyen,soykırımcı siyonist İsrail Devleti'nin sana alan açacak hayaliyle zulmüne ortak oldun.Katil ordusuna nefer, vahşi katliama yoldaş oldun.Mazlum coğrafyada Selahaddin'in çocukları seni hepten unuttu/ unutacak

Şimdi gel gelelim sorumuza
Kürtler ne istiyor?
Not :Bu soruya cevap vermeme hakkımı kullanmak istiyorum.
Bir dostum cevaben
"Kürtler ne istiyorsa istiyor Allah Allah"
Bir başka arkadaş
"Faşist Kürtler faşist Türkler'in, Müslüman Kürtler, Müslüman Türkler'in istediğini istiyor." diye yazmış

Sahi siz ne istiyorsunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yahya ÖGER Arşivi
SON YAZILAR