Aziz ERİM

Aziz ERİM

HELE BAKIN KİM GELMİŞ, TÜİK ABİ GELMİŞ!

HELE BAKIN KİM GELMİŞ, TÜİK ABİ GELMİŞ!

Biz dünyanın en şeffaf istatistik kurumuna sahibiz, çok şanslıyız, o yüzden dünya bizi kıskanıyor, bizlere imreniyorlar gıpta ile bakıyorlar… Reis piyasadaki fiyat terörüne son vermek için bin adet Tarım Kredi Kooperatifi kurmak için emir verdi, ama Reis’in emrini yarım-yamalak yerine getirdiler, buna sinirlenen TÜİK, 85 milyon insana TÜİK Marketler zincirini oluşturdu, ulaşmadık kişi kalmadı… TÜİK Marketlerine girişte yetkililer tarafından herkese sihirli gözlükler verilir, gözlüğü takmak mecburidir, gözlüğü takmayanlar art niyetli ya ajan, ya da vatan haini olma olasılığı yüksek olduğundan hemen marketten dışarıya atılırlar…

TÜİK Marketlerinde enflasyon yok, zam yok; nasıl mı?

İşte ispatı!

TÜİK Market fiyat listesi:

Bebek Bezi 3.71, Zeytinyağı 114, Zeytin 136, Peynir 148, Et 430, Sucuk 478-699, Yumurta 2.67, döner 79, Kaşar Peyniri, sıcak içecekler 18.44, ayran 18.22, ayçiçeği yağı 61.25, patates 17.38, kuru soğan 7.76, çorbalar 63.03 TL…

-Hele bakın kim gelmiş

–Kim gelmiş

-TÜİK abi gelmiş!

–Neler getirmiş

-Güzel haberlerle gelmiş, ucuzluk getirmiş…

-O zaman Hoş gelmiş, sefalar getirmiş!

Bu işten en muzdarip olan meslek grubu doktorlar oldu. Ne alaka, neden doktorlar olsun ki der gibi dediğinizi hissediyorum, anlatayım efendim?

Efendim, TÜİK Marketler açılmadan önce üç harfli marketler fiyatları uçurdular, gıda fiyatları bunlardan kaynaklandı, çapulcular, soğan-patates, sebze ve meyve mafyası teröristleri, stok yapıp vatandaşı canından bezdirdiler, fiyat terörü oluştu, vatandaş çıldırmıştı, psikolojileri ve tüm ruhsal durumları alt üst olmuştu bu yüzden vatandaşlar rehabilitasyon merkezlerine, psikologlara tedavi amaçlı gittiler.

Hatta bu olay için şarkı bile bestelediler: “Oynatmaya az kaldı doktorum nerde?”

TÜİK Marketler açıldıktan sonra, vatandaş fabrika ayarlarına geri döndü, Doktorlar bu yüzden yeterince para kazanamayınca rest çekip, kazan kaldırdılar, Reis bu numaraları yer mi? Resti anında gördü!

Doktorlar kaldırdıkları kazanın altında iki büklüm kaldılar, süklüm-büklüm oldular, ne yapacaklarını şaşırdılar.

Bu kez de Reis’e şantaj yaptılar “Ülkeyi terk ederiz ha!” dediler. Reis deneyimli politikacı yer mi?

Yemedi!

Reis bu dünkü çocuklara pabucu kaptırır mı?

Bunları gördükleri Antep yedikleri pekmez” Reis anında cevap verdi;

“Giderseniz gidin!” dedi… Ve çapulcular gittikten sonra Doktor muayene ücretleri ucuzladı 34 TL’ye, Veteriner hizmet ücreti 756 TL’ye düştü, demek ki muayene ücretlerini bu üç-beş çapulcular yükseltiyorlarmış… Sıkıysa bir daha kazan kaldırsınlar da görelim!

Bu çapulcular, muhalifler, vatan hainleri ülkemizi Avrupa’ya, Amerika’ya şikâyet ediyorlar, bunlar çukur-çukur, cibiliyetsizler, utanmazlar!

Dünyadaki en özgür ve en ucuz eğitim bizim ülkemizde, yıllık Özel Üniversite ücreti 199 bin, yurt ücretleri 457, Kira 6.256 “Dolar veya Euro” diye düşünmeyin, fiyatlar Türk Lirası kurundan! Bu çapulcu, muhalif, marjinal gruplar, vatan hainlerinden dolayı bizi Gri Listeye aldılar, Reis’in çabalarıyla Gri Listeden çıkmayı başardık!

Vizyon sahibi, karizmatik, dünya lideri Reis’in sözüne itibar etmiyorlar, üç-beş çapulcuya inanıyorlar, ne günlere kaldık Yarabbi!

Reis ki itibardan tasarruf etmeyen, dış gezilerine bile uçak konvoyuyla giden, ülkenin itibardan taviz vermeyen, dünyadaki devlet başkanları gıpta ile imrenerek baktıkları ve kıskandıkları dünya liderine bu reva mı?

İsrail Liderine hangi lider sesini yükseltebildi, Reis “Wan Münit” dedi İsrail Lideri korkudan köşesine pustu!

İsrail Liderine bunu başka hangi lider söyleyebildi, bırakın söylemeyi seslerini bile yükseltemediler…

Bu çapulcu, muhalif, marjinal gruplar sokak röportajlarıyla ülkemiz hakkında olur olmaz afaki sözlerle abartılı hayat pahalılığından dem vuruyorlar, ülke turizmini baltalıyorlar. Filistin’de gıda enflasyonu % 33.3 Türkiye’de TÜİK verilerine göre 58.9 imiş, buna kim inanır ki, manipülasyon yapıyorlar olur mu böyle şey, Filistin dışarıdan gelen yardımlarla zar-zor geçinen bir devlet, bu yüzden Tüik; “Sokak röportajlarını da yasaklayacağız” bence Tüik haklı! Hatta ben bir adım daha ileriye gidiyorum ve diyorum ki, “ENAG” ve “İTO”yu kapatmak lazım, bu iki kurumda paralel-paralel!

TÜİK kendini böyle savundu:

“Dünyadaki en resmi istatik ve şeffaf kurum biziz!

Başlıklar cımbızla çekilip manipüle ediliyor.

Tüik verileri uluslar arası beklentilere en uygun en uygun biçimde yayınlıyoruz… Dünyanın hiçbir ülkesinde madde düzeyinde tüm fiyatlar hesaplanmamaktadır.”

TÜİK çok marifetli Rtük gibi, RTÜK’in de gözlüğü var, takınca ülke Danimarka, Kanada! Bu öyle bir gözlük ki çıkarınca ülke Endonezya, Venezuella’ya dönüşüyor. Nasıl icat ama bu yüzden dünya bizi kıskanıyor!

Amerika Avrupa bu gözlüğün patentini istediler, dünyanın parasını döktüler vermedik bizim paraya ihtiyacımız yok dedik!

Tak gözlüğü Danimarka’yı, Kanada’yı yaşa, çıkart gözlüğü Afrika’yı yaşa tercih sizin çok güzel bir uygulama değil mi?

Paraya ihtiyacınız varsa borç verelim dedik, zamanında İMF kapımıza geldi borç para istemişti ne çabuk unuttunuz?

Helal RTÜK’e, Rtük Amca ve TÜİK Abi büyük iş başardılar!

Biri ucuzluk getirdi, diğeri de ülkenin de vizyonunu, karizmasını yükseldi…

Ben hala nakarattayım:

Hele bakın kimler gelmiş TÜİK Abiyle, RTÜK Amca gelmiş, hoş gelmiş, sefalar getirmiş, baş göz üstüne gelmiş!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz ERİM Arşivi
SON YAZILAR