NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Amedspor ve Ersun Yanal mesajları

Amedspor ve Ersun Yanal mesajları

Diyarbakır’da son bir haftadır gündem Amedspor.

Tabi ki su ve elektrik kesintileri farklı bir gündem, o nedenle Amedspor gündemini bu konunun dışında değerlendiriyorum.

Amedspor; Ersun Yanal ile Türkiye’nin gündemi oldu. Yanal, Başkan Aziz Elaldı ile birlikte katıldığı basın toplantısında yaptığı tespitlerle Amedspor’u kısa sürede nasıl içselleştirdiğini bize anlattı. Amedspor’un 30 milyonluk taraftar kitlesi ile Türkiye futboluna bir kazanç olduğuna dair belirlemesi ise son derece önemliydi. İstanbulspor maçı öncesi böyle bir tespitin yapılmış olması, taraftara, kente, futbolculara büyük moral oldu diye düşünüyorum.

Ersun Yanal’ın basın mensupları ile başarıya giden yolda iyi bir iletişimin sağlanması gerektiği konusundaki telkinini de çok samimi buldum.

Asıl önemli olan; Amedspor’un başarısıyla yürüyecek olan yâda yürütülmesi gereken süreç ile birlikte, yazılacak öykünün ‘Barışın, kardeşliğin, birliğin’ öyküsü olması gerektiği vurgusu oldu.

‘Bu öykü yazılabilir’ derken Süper lig’e işaret eden Ersun Yanal’ın ‘Bunun için başarılı olmak zorundayız’ cümlesi, onun deklere ettiği, genel anlamdaki 30 milyonluk güçlü taraftar kitlesine verilmiş ciddi bir mesaj oldu.

Evet; Başarıldığında ortaya Dünya markası çıkacak!

Ersun Yanal’ın Amedspor nezdinde içselleştirmiş olduğu tespitleri, Türkiye, aynı zamanda Dünya futboluna bir kazanç olarak yansıyacak bir heyecan dalgasının başlangıcı olarak değerlendirdim.

İstanbulspor maçı öncesi moral veren mesajlar oldu.

Ersun Yanal inanmış, Diyarbakır inanmış, Amedspor taraftarı inanmış.

Geriye, öyküyü yazmak kalıyor.

Neden olmasın?

O zaman, bugünden başlamak lazım.

İstanbulspor maçı, öykünün ilk sayfalarının yazıldığı tarihi bir gün olsun.

İşte saha

İşte futbolcular

İşte taraftar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR