Şeyhmus Kaya

Şeyhmus Kaya

Dünyayı Ardında Bırak

Dünyayı Ardında Bırak

Yönetmenliğini , senaristliğini ve aynı zamanda yapımcılığını da Sam Esmail’ in yaptığı ABD yapımı bu psikolojik gerilim filmi,Rumaan Alan tarafından kaleme alınan aynı adlı romandan kurgulanmıştır.

Filmin ana teması, tatile çıkan bir ailenin yaşadıkları sıra dışı olaylar üzerinden şekillenmektedir.JuliaRoberts,Mahershala Ali,EthanHawke ve Kevin Bacon gibi oyuncuların başrolü paylaştığı film, bir kıyamet senaryosunun beyaz perdeye yansıması olarak ifade edilebilir.

Şehirden uzakta konforlu bir ev kiralayan iki çocuklu aile ilk zamanlar dinlenmenin tadını çıkarmaya çalışırken bir gece ev sahibi olduklarını ifade eden baba ve kızı kuşkulu bir şekilde ev hayatına dahil olur.Bu durumdan epeyce kuşkulanan aile anormal bir durumun gelişmekte olduğunun farkına vardıklarında kendilerini tuhaf ve ürkütücü olayların içinde bulurlar.Yaşananlar karşısında her iki aile de ortak hareket ederek neler olup bittiğini anlama çabasına girerler.

Gerçekleşen olaylar öncelikle iletişim kanallarının kapanmasıyla başlar.Tüm iletişim kanallarının haclendiğini anlayan her iki aile daha sonraki zamanlarda tüm dijital sistemlerin de ele geçirilerek kontrol dışı bırakıldığını otoyolda uzaktan sürülen Tesla araçları ve düşen uçaklardan anlarlar.

Her iki aileyi en çok etkiyen olay, ise belli aralıklarda verilen ses paraziti karşısında içine düştükleri çıkmazın dünyanın sonunun geldiği düşüncesinin onları paranoyakça bir duruma sokması olmuştur.Hayvan davranışlarının değiştiğini gösteren bir dizi olay yaşarlar.Radyoaktif bir saldırının gerçekleştiği haberi her iki aileyi oldukça tedirgin ederek çaresiz bırakır.

Filmde olaylar gelişmeden önce MBsu ve yiyecek stoku yapan komşunun bu tür olayların arkasında Kore’nin yada Çin’ in olabileceğini ifade etmesi filmde dikkat çeken önemli bir ayrıntı olmuştur. Ayrıca Ülkenin bir çok yerinde yaşananlara ilişkin havadan atılan bildirilerin farklı dillerde olmasıda verilmek istenen mesajı ilginç kılmaktadır.Özellikle yardım almak için evden kasabaya gitmeye çalışan babanın yolda bulduğu bildirilerin farsça yazılı olması diğer ilginç bir durumu yansıtmaktadır.

Filmde dikkat çeken diğer bir detay da komşu eve kaçan küçük kızın bodrum katta keşfettiği tam donanımlı sığınak olmuştur.Bu sığınak İlerde yaşanabileceklerin zamansal boyutları hakkında ip uçları vermektedir.

Filmde geçen önemli bir diyalogda dünyayıele geçirme çabasında olan “ şeytan çetesi” diye ifade edilen gücün bu sıradışı olaylarınarkasındaki güç olduğuna dair vurgu olmuştur.(günümüzdeki masonlar, illiminati vb güç odakları ima edilmiş gibi)

Film dikkatlice incelendiğinde hedef şaşırtma ve olayların kaynağının bağlandığı yerler şüpheye yer verecek şekilde işlenmiş.Özellikle önümüzdeki zamanlarda esas savaşların, siber saldırılar ve ekolojik dengenin belli güçler tarafından kontrolünün sağlanmasıyla yapılabileceğinin sinyalleri verilmektedir.Filmi enteresan kılan diğer önemli bir detay da eski ABD başkanı Barack Obama’nın filmin senaryosuna destek verdiği iddiasıdır.

Genel olarak filme baktığımızda subliminal mesajların yanında dünyanın gelecekte nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalabileceğinin fotoğrafı pazılın parçaları gibi izleyiciye sunulmuş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyhmus Kaya Arşivi
SON YAZILAR