NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır’a pozitif enerji lazım

Diyarbakır’a pozitif enerji lazım

Yeni Vali geldi, Belediye Başkanları işlerine ısınmaya başladı, Tarih, Turizm, kentin tanıtımı gibi öncelikli konu ilk gündem maddesi oldu. Bu konuda çalışma hevesi ortaya çıktı. Valilik, belediyeler, sivil toplum kuruluşlarının da içinde yer alacağı bir platform ile ortaklaşarak sorunların çözüleceğine dair bir algı hâkim oldu.

TİME dergisi, Diyarbakır’ı, dünyada gezilecek 100 yer arasında zikretti, moral verdi. Tarih ve turizm konusundaki bu morali pratiğe dönüştürmek gerektiği konusunda kentte ortak bir algı oluştu. Bu işe kafa yoran turizmcilerle konuştum, Eylül ayından önce planlamaların yapılması gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Bu nedenle, bu konuyu bir kez daha, sıcağı sıcağına gündeme getirmek istedim. Bir boşluk oluşmasın, yoğunlaşma yaşansın diye diri tutmak için yazıyorum. Kent insanının, turizmle ilgilenenlerin beklentisi de bu yönde olduğu için, hatırlatma yapmamı istiyorlar, ben de yapıyorum.

*

Diyarbakır’da ne zaman iyi bir zaman yakalansa, ‘tamam, ortaklaşarak bir yol haritası çıkarılabilir’ desek, ardından karışık zemine ortam hazırlayacak bir takım işler bir anda peyda oluyor.

Örnek, gece yarısı Büyükşehir Belediyesinin hemen yanı başında yaya geçidindeki yazılara yapılan ‘operasyon’ gibi. Kürtçe yazılar konusunda bir sıkıntı ortada yok iken, sabaha karşı gerçekleşen silme işlemi doğal olarak ‘Provokasyon’ a zemin gibi algılanıyor.

Sonra bir bakıyorsunuz ortaya ‘Halay’ meselesi çıkıyor, gündem bir anda değişiyor.

Oysa biz, tarihe, turizme, kentin bu anlamda gelişimine katkı sunacak parametrelere yönelmiştik. İl koordinasyon kurulunun yeni atanan vali başkanlığında tam tekmil toplanmasının yaratacağı pozitif etkileşimi, bir de yatırım bütçesinin harekete geçirileceği haberini içselleştirmeye çalışıyorduk.

Otellerin doluluk oranlarını, esnafın ekonomik meselesini, yurttaşın alım gücünü konuşuyorduk ki, gündem bir anda mecra değiştirdi. Kentte negatif bir atmosfer oluştu, bu atmosferi pozitife çevirmek gerekiyor.

Evet, Diyarbakır’a pozitif bir enerji enjekte etmek gerekiyor.

Ortamı yumuşatacak, kurumlar arası diyalogu süratle hazır hale getirecek, gelecekle ilgili olumlu sinyaller verecek bir pozitif atmosfer. Sayın Vali Murat Zorluoğlu’nda bunu yaratacak enerjiyi ve kapasiteyi gördük. Zaman kaybetmeden tarih ve turizm konusunda çalışmalara el atmak, kurumlar arası diyalogu sağlamak lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR