NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır Kayyım’ının hikâyesi bitmiyor!

Diyarbakır Kayyım’ının hikâyesi bitmiyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımlarının 8 yıllık yol hikâyesi son derece çirkinliklerle dolu. Ülke ve milletin menfaatini kollayan bir yol hikâyesi değil, aksine zarar dolu yıllar. Arkada milyon dolar borç bırakılan bir dönem. 3-5 maaş, usulsüz harcamalar,

Mezarlıklar Müdürlüğündeki bilgisayara kayıtlı bilgiler ve teyitli yolsuzluk düştü önümüze. Adamlar birbirlerinin hakkında raporlar tutmuşlar, iç mahkeme kurmuşlar, muhakkik tayin etmişler, birbirlerini gammazlamışlar, ancak sonuç itibariyle; idari yâda hukuki bir işlem yapılmamış.

Alan memnun, veren memnun, 3 maaş, bol rakamlı faturalar serisi devam etmiş. Yakın akrabalar işe alınmış, zamanı geldiğinde işi biten alandan çekilmiş, gözden kaybolmuş. Yolsuzluk, fatura üzerinden soygun Dem Parti başkanları mazbatalarını alıncaya kadar soygun ve talan devam etmiş.

Aslında kent katillerini tanıyor, ancak bir şey yapamıyor.

Dün editörümüz Mehmet Türk’ün bulduğu belgeler üzerinden yaptığı haber 8 yıllık kayyım gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Daha önce iddia diye yazdıklarımızı teyit eden mezarlıklar müdürlüğü bilgisayarında çıkan belgeler doğrultusunda o kadar çok kişi yargılanır ki!..

Ama nerede?

Olmuyor.

Alan aldı, giden gitti, geriye milyar dolarlık borç bize, kentte yaşayanlara kaldı.

*

Mezarlıklar müdürlüğünün bilgisayar kayıtlarındaki en önemli bilgilerden biri de, mevcut otogarın bulunduğu alan ile ilgili bilgiler. Orada bir alış veriş mevzusu var, ancak ortada net bir durum yok. Kim ne almış, ne vermiş, nasıl bir anlaşmadır, yeni otogar meselesi nedir, elbette önümüzdeki zaman diliminde bunları da öğrenme şansımız olacaktır.

*

Sonuç;

Kayyımlı yaşamın Diyarbakır kentine verdiği zararı çok net gördük. Kentin tarih ve turizmi konusunda ciddi ataklar yapılması gerekiyor, ancak, ciddi engeller var. Bunlardan birini de geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleşen Mezopotamya turizm ve gastroloji fuarında gördük. Vali katılmadığı gibi görevlendirdiği başka kimse de yoktu. Kent adına eksik bir ayaktı. Nitekim bu eksikliği CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıklulu, açık bir dille net ifadelerle kamuoyunun dikkatine sundu. Diyarbakır’ın tarihi, turizmi konusunda yapılacak çalışmalarda ortaklaşma olmayacaksa, hangi konuda ortaklaşılacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR