NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır Bağlar’da makul talep var

Diyarbakır Bağlar’da makul talep var

Bağlar İlçesi’ne bağlı Mevlana Halit Mahallesi Muhtarı İlhan Şahin, mahalledeki yıkılan eski polis okulu arazisinin okul olarak değerlendirilmesini istemiş. Makul bir talep olduğu yönünde hiçbir tereddüdümüz yok.

Bağlar’ın tam orta yerinde geniş ve kıymetli bir arazi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıklulu, bu arazinin yeşil alan olması yönünde soru önergesi verdi, özel inşaat alanı olmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Muhtarında okul talebi olunca, ortaya toplumsal bir fayda çıkıyor. Her iki öneriyi de değerlendirmek mümkün. Hem okul hem de yeşil alan, neden olmasın. Çok katlı bina yapılacağına, yatay bir okul projesinin yanına bir de yeşil alan projesi hayata geçirilir, o bölgenin çehresine ciddi katkı sağlanır. Hatta aynı alana sağlık merkezi yapılabileceğini hatırlatanlar da var.

Muhtarın başvurusuna ‘olmaz’ denilmiş, ancak, bu olmazlar, toplumsal fayda söz konusu ise, olur’a dönüştürülebilme opsiyonun olduğunu biliyoruz.

Okul, sağlık merkezi, yeşil bir alan, harika olur.

Ne yapmak lazım?

Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlüğü işbirliği ile bu konuda bir çalışma yapılabilir. Sonuçta Valinin onayına tabi bir durum var ortada. Resmi prosedür anlamında belki sıkıntı vardır, ancak aşılmayacak gibi de değil diye düşünüyorum.

İlgilenmekte, üzerinde çalışmakta yarar var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR