Boşluk nasıl dolacak?
Yerel Seçimler yaklaşırken özellikle muhalefet seçmenin bir kısmı umutsuz. Kendini boşlukta hissediyor. Çünkü genel seçimde umut bağladığı muhalefet bloğu dağılıp etkisiz kalınca kendini boşlukta hissetmeye başladı. Yaşadıkları ekonomik sıkıntılar içinde ayakta durmaya çalışırken muhalefetin kendi aralarında ve içlerindeki sorunlara yoğunlaşmaları bu kesimlerde bir umutsuzluk dalgası oluştu. Bu dalga gün geçtikçe birçok kesimi kendi yörüngesine katıyor.
Yerel seçimler yaklaşırken adayların kimler olabileceği konusu bu umutsuz dalgadan dolayı çok faza ilgi de çekmiyor. Daha önceden ittifaklarla alınan yerel yönetimlerin bu sefer nasıl alınacak? Bu sorunun yanıtı da belirsiz hale geldi. Çünkü ittifaklar arasındaki bağlar seçimden sonra ciddi olarak zayıfladığı görülüyor. İktidara eğilim göstermeyen seçmenin öncelikle inanacağı ve güveneceği adaylara ihtiyacı var.
Muhalefet partileri yenilik ve değişim istiyor ancak bu yenilenme ve değişimin ne olduğu konusunda seçmenin kafasında soru işaretleri dolu. Bu yenilenme ve değişimin kendi yaşamı ve geleceği konusunda ne tür değişiklikler yaratacağı konusunda kafalarında soru işaretleri dolu. Özellikle geride kalan seçim sürecinden sonra partiler kendi iç sorunlarına yoğunlaştıkları için seçmenlerin ne düşündükleriyle fazla ilgilenmiyorlar.
Umudunu kaybetmemiş birçok insan; yerel seçimlere başka açılardan da bakmaktadırlar. Çünkü seçilecek olan yerel yönetimlerin başında olacak. Yerelde olması demek onun günlük kent yaşamında nasıl yenilik ve değişimler sunacaktır.
Seçmen yerel seçimde seçeceği kişinin kentin sorunlarına ne oranda çözüm olacağı ve kendisini ne oranda temsil edeceğine bakacaktır. Bu açıdan kişini o kentte ne kadar ve nasıl tanındığı da önemli olacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.