Meta CEO'su Zuckerberg: "Akıllı Telefonların Yerini Akıllı Gözlükler Alacak!"

Meta CEO'su Zuckerberg: "Akıllı Telefonların Yerini Akıllı Gözlükler Alacak!"
Mark Zuckerberg, cep telefonlarının yerini alacak yeni nesil teknolojiyi açıkladı: "Artık elimizde değil, cebimizde olacak!"

TİGRİS HABER - Akıllı telefonlar, son 20 yılın en büyük teknolojik devrimi olarak hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak Meta CEO'su Mark Zuckerberg’e göre bu dönem sona eriyor. Meta Connect 2024 etkinliğinde konuşan Zuckerberg, 2030 yılına kadar akıllı telefonların yerini akıllı gözlüklerin alacağını öngördü.

Telefonların Yerini Akıllı Gözlükler Alıyor

Zuckerberg, akıllı telefonların artık devrim niteliğinde yenilikler sunamadığını belirterek, geleceğin "artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinde" olduğunu vurguladı. Ona göre, yakın gelecekte telefonlar "cebimizde daha fazla, elimizde daha az" zaman geçirecek.

Meta, bu vizyonunu hayata geçirmek için Ray-Ban iş birliğiyle geliştirdiği Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri piyasaya sürdü. Bu cihazlar, kamera, hoparlör, mikrofon ve gerçek zamanlı çeviri gibi özelliklerle telefonlara alternatif olmayı hedefliyor.

Neden Akıllı Gözlükler?

  • Eller Serbest Kullanım: Telefonla uğraşmak yerine, gözlüklerle her şey görüş alanınızda.
  • AR Teknolojisi: Bilgiler doğrudan gözünüzün önüne yansıtılıyor.
  • Anlık Çeviri: Yabancı dildeki yazıları ve konuşmaları anında çevirebiliyor.
  • Sosyal Medya Entegrasyonu: Fotoğraf ve video çekip direkt paylaşım yapılabiliyor.

Meta’nın Büyük Hedefi: Telefonsuz Bir Gelecek

Zuckerberg, akıllı gözlüklerin önümüzdeki 5-10 yıl içinde yaygınlaşacağını ve cep telefonlarının tahtını sarsacağını düşünüyor. Meta’nın bu alandaki yatırımlarını artırarak "metaverse" vizyonunu güçlendirmesi bekleniyor.

Peki sizce akıllı gözlükler, telefonların yerini alabilir mi? Teknoloji dünyası bu dönüşümü konuşmaya devam ediyor!

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.