NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Amedspor ve sahiplenme kültürü

Amedspor ve sahiplenme kültürü

Geldiğimiz aşamada, geriye dönük gelişmeleri incelediğimizde Amedspor’un genetiğinde sahiplenme kültürünün olduğunu görüyoruz. İsim olarak tarihi çok eskilere dayanmasa da halka dayalı varlık nedeni, Amedspor’da sahiplenme kültürünün gelişmesine katkı sundu. Takımın var olduğu tarihten itibaren Metin Kılavuz’un Başkanlık süreci, ardından hala istişare kurulu içinde bulunması sahiplenme anlamında önemli bir örnektir.

Şahsi sahiplenmenin ötesinde toplumsal bir sahiplenmenin söz konusu olması Amedspor’un geleceği içinde son derece önemlidir. Tabi ki bu toplumsal sahiplenmeyi organize edecek bir yürütücü güce ihtiyaç var. Bu güç, futbol takımları yâda spor takımları için yönetim kadrosudur.

Spor kulüplerinde yönetimlere verilen yetki, Halkın siyasi partilere devlet erkini yürütmesi için verdiği yetki gibidir. Yönetmek için talipli sayısının fazla olması önemlidir, kıymetlidir. Demokratiktir, aynı zamanda demokrasi yarışıdır.

Meseleyi neden bu düzeye çektim?

Amedspor’da mevcut başkan ve yönetim kadrosunun dışında yeni taliplilerin çıkması üzerine meseleye bu açıdan yaklaşmak istedim. 4 Haziran’daki kongre için iş insanı Nedim Şimşek’te adaylığını açıkladı. Kongre tarihine kadar yeni adaylar da çıkabilir. Hiç başkan adayı, yönetim kadrosu bulamamaktan ise, bol sayıda talipli ile muhatap olmak, Amedspor’un şahsi kimliği, ayrıca toplumsal kimliğinin oturduğu zemin açısından son derece kıymetlidir.

Hal böyle olunca; şahsi kimlik ile toplumsal kimliğin uyumu, birlikteliği, aynı zamanda sahiplenmeyi ve sahiplenme kültürünün devreye girmesini odağına alır.

Amedspor-Taraftar-Halk-Yönetim Kurulu-istişare kurulu gibi yönetme zincirinin halkaları birbirlerini tamamladığı sürece Amedspor’da şahsi ve toplumsal sahiplenme her zaman var olur, devam eder.

Teknik heyet bu yönetim organizasyonu içinde en önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. Amedspor’un tecrübeli Teknik direktörü Mesut Bakkal ve heyetinin bu sezona dahili, şampiyonluk hikayesinin hep birlikte yazılması da Amedspor’a ciddi bir kapı araladı.

Mesut hoca ile yaptığım görüşmeler, kendini Amedspor’un bir parçası gibi gördüğü izlenimi verdi. Amedspor’lu taraftarlar gibi yeni gelişmeleri yakından takip ediyor ve merak ediyor. Çok profesyonel davranıyor, yönetim ya da takımla ilgili tek kelime etmiyor. Ancak, gönlünün Amedspor’da olduğunu hissediyoruz. Şampiyon yaptığı takımın mürüvvetini görmekten daha doğru ne olabilir ki?

Kongre var, güçlü yönetim oluşacak, sonraki süreç güçlü teknik direktör, heyet ve futbolcu kadrosu yaratmaktır. Bence Amedspor için tamamı hazır, tek mesele süreci hızlandırmak.

Bu sahiplenme kültürü söz konusu iken, bilek bükülmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR