NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır kalesinden notlar-54

Diyarbakır kalesinden notlar-54

Dediler ki; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 7 şirketi gelir artışı sağlamış. Yani zarardan karlılığa dikey geçiş yapmış. 3,5 aylık yeni tasarruflu dönemin kazanç rakamı 1 milyon TL. Bu kadar kısa sürede bu rakam yakalandığına göre, hırsızlık, arsızlık olmaz ise gelir daha da yükselir.

Bizim, halkın, yurttaşın istediği de bu zaten.

Tanımadığımız, bilmediğimiz bir takım ne idüğü belirsiz şahıslar, bizim, halkın, milletin ve devletin parasını çalmasın. Seçilen de atanan da hakkı ve halkı koruyandır. Öyle olması gerektiği bilinci ve sorumluluğu ile davranılmış olsa, bunların hiç biri tartışmaz, gündem yapmazdık.

Neyse olumlu haber diye gündemde olması gerekiyor diye yazdım.

*

Hakkı, hukuku adaleti korumak derken, adaletin yuvasından bir haber fışkırdı.

Adli meselede uzman Özgür Cebe, Sözcüde yazmış.

Adliye borsası soruşturmasında bir kişinin ‘şok’ itirafı, gerçekten dudak uçuklatıyor.

18 sanıklı Adliye borsası şebekesi ile ilgili soruşturma tamamlanmış. Tutuklu sanıkların tahliye ettirilmesi karşılığında menfaat elde etmek gayesi ile oluşturulan bir şebeke var, hem de Diyarbakır adliyesinde. İtirafçının konuştukları da yenilir yutulur cinsten değil. Bazı hâkim ve savcılara rüşvet verip beraat aldığını söyleyen bir itirafçı avukat var ortada.

Yazık değil mi bu millete, bu Devlete…

Para dediğiniz şey bu kadar mı göz karartıyor.

Yönetene, adalet dağıtana inanmayacağız da ne yapacağız?

Eline sağlık Özgür, güzel hareketler.

*

Gündemimizde birde ‘Ölüm kavşağı’ var.

Hani şu OSB kavşağı olarak da bilinen Eğil ilçesine giden yol bağlantılı kavşak. Yeni Eğil yolundaki bu kavşak, halk arasında artık ‘ölüm yâda Baver kavşağı’ olarak da anılıyor. Haftada iki yâda 3 kez ciddi kazalar oluyor bu kavşakta. Geride bıraktığımız 6 aylık süreçte bize yansıyan 15 kadar ölümlü, çok sayıda yaralının olduğu kaza gerçekleşti bu bölgede.

Etkili ve yetkili kurumlar defalarca uyarıldı, şikâyetler aktarıldı. Özellikle de trafik ışıklarının olmamasından kaynaklı kazaların olduğu belirtiliyor. Hala çözülmüş değil, çünkü daha 2 gün önce yine bir kaza, 2 yaralı vardı.

Israrla gündem yapıyorum ve Vali beyin dikkatine sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR