Aziz ERİM

Aziz ERİM

‘15 TEMMUZ 2015 YÜZME MÜSABAKASI’ VE MADALYA REZALETİ

‘15 TEMMUZ 2015 YÜZME MÜSABAKASI’ VE MADALYA REZALETİ

Gençlik Ve Spor Bakanlığı bünyesinde Yüzme Federasyonu’nun yurt genelinde düzenlediği “15 Temmuz 2015 Yüzme Şampiyonası” adı altında düzenlenen her yaş grubundan ayrı-ayrı yarışmalar düzenlendi, bu yarışma sonucunda, 1.’ye Altın, 2.’ye Gümüş, 3.’ye Bronz Madalya verilecekti… Müsabaka kurbağalama, sırtüstü ve serbest yüzme adı altında,3 dalda, her kategori ayrı değerlendirilir…

Müsabaka sonuçlandı her yaş grubunun şampiyonları belirlendi…

09 yaş grubu 100 metre kurallı yüzme şampiyonasında sırtüstü, kurbağalama ve serbest kategoride Civan Akgül 3 dalda da birinci oldu, diğer yaş gruplarının birincileri gibi, ama sıra madalyaya gelince tasarruf genelgesinden dolayı madalya verilemeyeceğini ve madalya yerine “Madalya fotoğrafı” verildi alay edercesine!

Anatolina yüzme Spor Kulüp’ün lisanslı yüzücüsü Civan Akgül’le görüştüm, pırıl-pırıl zeki ve akıl dolu bu evladımız, üzgün olduğunu gözlemledim…

aziiz-erim-kose-yazisi-icin.jpegCivan Akgül şunları söyledi:

-Aziz Amca bizler Anatolina Yüzme Spor Kulüp’ünde günlerce hazırlandık, bu kulübün 3 yıllık lisanslı sporcusuyum. 15’e yakın şampiyonluğum ve madalyam var, madalyalarımı özenle odamda sergiliyorum, sonradan öğrendim ki bu madalyalar metalden ibaretmiş altın suyuyla renklendirilmiş ve çok üzüldüm…

Neden böyle yapıyorlar anlamış değilim, kandırmak, yalan söylemek günah ve ayıp değil mi? Bu yarışta 3 Altın Madalya kazandım, teneke madalyaya da razıydım ama bu kez teneke madalya yerine “Madalya Fotoğrafı” verdiler, beni ve tüm yüzücü arkadaşlarımızı çok kırdılar, hevesimizi kırdılar, umutlarımızı, hayallerimizi çaldılar… Sizler bir çocuğun hayallerini, umutlarının kırıldığının ne olduğunu bilir misiniz? Büyüklere, devlete, ülkeye inancı kalmaz, kimselere inanmaz, içe kapanır, ruh hali psikoloji bozulur. En önemlisi kendine olan özgüveni kaybolur siner-pusar, sizlerin bu çocuklara bu kötülüğü yapmaya ne hakkınız var! Sizler kendi çocuklarınıza böyle mi davranıyorsunuz, böyle mi kandırıyorsunuz, yalan mı söylüyorsunuz, umutlarını, hayallerini mi çalıyorsunuz?

Pes, pes ki pes!

23 Nisan etkinliği için Dünyadaki ülkelerden çocukları davet edilirler, çocukların masrafları devlet tarafından karşılanır her yıl, mütemadiyen!

Kenyalı iş adamının çocuğu "gül pembe" şarkısını söylemesini tüm dünyaya sanat diye böbürlenenler kendi ülkesinde 8-15 yaş grubundaki yüzme müsabakası adı altında tasarruf genelgesini bahane ederek madalya yerine, madalya fotoğrafı verildi, çocukları kandırırken hiç utamadınız mı? Sizlerde hiç mi devlet terbiyesi yok?

Cumhurbaşkanının 5 uçakla Berlin’e Türkiye-Hollanda maçını izlemek için götürdüğü 680 kişilik kafilenin 1 kişinin masrafı 17.500 Euro toplam 12 milyon Euro harcandı… TFF bünyesinde götürülen 197 kişinin masrafları da 3.447. 500 Euro toplam 2 kafilenin onca insanın harcırahı yeme içme yatma bedeli, hazineye yükü 15 milyon 447.500 Euro! Tasarruf genelgesi bunun neresinde, siz kimi kandırıyorsunuz, çocukları mı! Kendi çocuklarınızı da kandıyor musunuz?

Şeytana papucunu ters giydirip, şapkasını çalarsınız, şapkadan da şeytan çıkarırsınız!

Sizler şimdi bu çocuklardan sizlere inanıp, güvenmelerini mi istiyorsunuz, sizin çocuklarınız sizlere güvenir mi?

Fetö sizi kandırdı,

Barış sürecinde kandırıldınız,

Beyrut’lu işadamı Telekom olayında sizleri kandırdı,

Amerika F-35 uçağında sizi kandırdı, onlara gücünüz yetmedi çocuklara gücünüz yetti değil mi?

Bir anektotda benden olsun:

Ali Emiri ortaokulunda okurken, Celâl diye bir sınıf arkadaşım vardı, yetiştirme yurdunda kalıyordu, 200 Metre Diyarbakır okullar arası koşu müsabakasında 1. oldu, Altın madalya verdiler. Celâl yurt çocuğu, parasız kalınca madalyayı satmak için kuyumcuya gider ve o an madalyanın altın olmadığını anlar, o günden sonra devlete olan güveni sarsıldı, sporculuğu da bıraktı… Bırak dağınık kalsın dedi, en son Mersin’de görüştük Tekel Bayi işletiyordu…

Emeklileri kandırıyorsunuz, memurları-işçileri “TÜİK” sayesinde kandırıyorsunuz, halkı kandırıyorsunuz, kadınları kandırıyorsunuz, çocukları neden kandırıyorsunuz bunun mantığın ne? Siz de hiç utanma yok mu?

Edep yahu edep!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz ERİM Arşivi
SON YAZILAR