Aziz ERİM

Aziz ERİM

SÖZÜM KALMADI

SÖZÜM KALMADI

Devletleri devlet yapan dört temel öğe, Adalet, Eğitim, Güvenlik ve sağlıktır…

Adalet;

İmlettin Aytekin nam-ı diğer Tekin Kartal, İranlı bir kadının oteline çöker, otele bitişik olan 45 metre karelik bir arsaya da çökmek ister ama direnişle karşılaşınca, silahlı çatışmaya girilir. Bebegini; bebek arabasıyla gezdiren baba çatışmanın ortasında kalınca bebeğini korurken öldürülür, olayda kullanılan silah emniyetin envanterinde kayıp olan “Uzi” silahı çıkar… Bir Askeri Kışlada acemi er’lere yürüyüş komutuyla askeri terimle ‘Sayma Düzeniyle’ Tekin Kartal onore edilir:

“Tekin kartal, yaşamak direnmektir!” acemi askerler Tekin Kartal’ı ‘Ünlü Yüz Türk Büyüğü’ sanmışlar herhalde, nerden bilecekler garipler…

Kokain kaçakçısı, mafya Tekin Kartal bu videoyu kendi yoetup kanalına koyup sosyal medyada servise sunar!

Bir Askeri Kışlada bir mafya bozuntusunun anma, onore etme altında nasıl bir ideoloji veya ne tür çıkar ilişkisi vardır…

Tekin Kartal İspanya’nın Barselona şehrinde mafya hesaplaşmasında öldürülür! Savcılık dosyaya gizlilik kararı alır, bir uyuşturucu mafya hesaplaşmasının gizlilik kararı neden verilir.

Bu olayı Gazeteci Hakan Gülseven haber yapınca tutuklanır.

Sözünüz var mı?

*

Hâkimin bisikletini çalan hırsız ceza alır, insanı vuran serbest kalır, bir bisikletin bir candan daha kıymetli olduğu bir ülkede yaşanılır mı?

Sözüm kalmadı!

**

Berkin Elvan’ın öldürülüşünü haber yapıp yazan, Yurt Gazetesinin yazarına para cezası verilir, verilen para cezasını ödeyemeyen gazetecinin annesinin evine haciz gelir.

Sözüm kalmadı!

*

Kız kulesi restorasyonunda kulenin mazgal deliğini plastik pencere takılır, bunu haber yapan gazeteci; “Estetik harikası” dediği için 1 yıl 8 ay ceza alır.

Sözümüz kaldı mı?

**

Eğitim…

“KPSS” sınavında 100 üzerinden 98 puan alan mülakatta elenir, sınavda 60 puan alan atanır. Sözünüz var mı?

***

Cemaatler, tarikatlar, cemaatler okullarda ders vermeye başladılar, ve Milli Eğitim Bakanı bu tarikat ve cemaatlar için şunu söyledi: “Sizler tarikat-cemaat dersiniz, bizler “Sivil Toplum Kuruluşu” deriz ve bu “STK”’larla sözleşme imzaladık, okullarda bu “STK”’lar çocuklarımıza dini konularda hizmet verecekler…” Başka bir yetkili de şunu söyedi: “Bu okumuş insanlar yüzünden Milli Eğitimi yönetmemize engel oluyorlar, her şeyi sorguluyorlar o yüzden görevimizi yapamıyoruz…”

Devri Sabık bir Bakan da şöyle demişti:

“Öğrenciler olmasaydı Bakanlığı daha güzel yönetirdik!”

Güler misiniz, ağlar mısınız?

Sözünüz kaldı mı?

*

Mesem açılımı; Mesleği Eğitim Merkezi, çırak yetiştirme ortaokul mezunu, lise öğrencileri haftada 4 gün kendi meslek gruplarındaki fabrikalarda, atölyelerde, çalışırlar.

Ülke genelinde 2023 yılında 2618 kız öğrenci, 339 bin erkek öğrenci staj yapmaktadırlar.

Bu çocukları tehlikeli işlerde çalıştırılırlar ve bu tehlikeli işlerde 2023 yılında 42 çocuk öldü! Sözünüz kaldı mı?

Güvenlik;

Emniyet Müdürü milletvekili olunca ilk verdiği soru önergesi:

“Emniyet müdürlerinin emekli yaşlarının yükseltilmesi…”

Emniyet Müdürleri 60 yaşında emekli oluyorlar…

Sözünüz kaldı mı?

*

Hatay Depreminde Emniyet Müdürü yardım malzemesi çalındığı ortaya çıktı, bir generalin insan kaçakçılığından dolayı tutuklandı, imam ve emniyet müdürü kilolarca uyuşturucuyla yakalandılar! Sözünüz kaldı mı?

**

Manisa Soma’daki kömür ocağındaki galeriyi denetleyen müfettişin ifadesinden bir anektot: “Beni Soma’daki kömür ocağının işverenleri galeriyi denetleyip rapor hazırlayıp imzalamamı istediler. Gittim, işveren yetkilileri nereyi gösterdilerse oraları denetleyip rapor hazırladım ve imzaladım, olumsuz ve eksik bir şey görmedim ben üzerime düşen görevi yaptım…” Devletin müfettişinin ifadesi başlı başına bir skandaldır ve pişkin bir şekilde de görevini yerine getirdiğini söylüyor.

Sözünüz kaldı mı?

Sağlık;

Onkoloji hastasına 11 ay sonrasına randevu veriliyor, hasta ölüyor ama daha randevu günü daha gelmemiştir, Sağlık Bakanı demeç veriyor:

“Randevu alıyorlar ama randevuya gelmedikleri için sistem gecikmeli işliyor!” Ve hasta muayene süresini iki dakikaya indiriyorlar!

Dünya sağlık Örgütünün öngördüğü her hastaya muayene süresi 20 dakikadır…

Sözü olan var mı?

**

Dilek Özçelik, bir Bakan’a yaklaşıp kanser hastası olduğunu ve kendisine tedavi için yardımcı olduğunu ister, Bakan genç kızın eline para tutuştur, genç kız parayı Bakana iade eder ve dilenci olmadığını ifade eder, buna mukabil Bakan: “Para beğenmiyorlar!” oluyor…

Kendi zihniyetleri para olunca herkesi de öyle görüyorlar! Genç kız birkaç ay sonra ilaca ulaşamadığı için 2018 yılında ölür.

Sözünüz kaldı mı?

Bakan’ı görünce; “Geçinemiyorum, hayat çok pahalı” diyen Rizeli kadının eline kart tutuşturan Bakan’a kadının cevabı:

“Ben dilenci değilim” der.

Sadaka zihniyetiyle ülke yaratanlar boylarının ölçülerini almıyorlar… Sözünüz kaldı mı?

Tarım…

Tarım Bakanlığı saman ithal edince, bu olay hakkında soru soran gazaeteci:

“Çiftçilerimize destek primi verseniz saman ithal etmeyiz…”

Bakanın verdiği cevap çok manidar:

“Paramız var ki ithal ediyoruz!”

Sözünüz kaldı mı?

Karpuz tarlada 50 kuruşa alıcı bulamıyor, marketlerde 20 lira, ihracatçı dert yanıyor; “Karpuz dolardan daha yüksek!” diyorlar...

“Sözünüz kaldı mı?

Dünyada en çok kiraz üreten ülkeyiz, çocuklarımız kiraz fiyatının çok yüksek olmasından dolayı yiyemez oldular!

Sözü olan var mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz ERİM Arşivi
SON YAZILAR