Savaşın Kandil’i Barışın Kandil’i
Türkiye zaten gündemli bir ülke, birde seçim dönemleri başlayınca gündemdeki konu başlıkları çoklu oluyor.
Hangisinin diğer gündem başlığının önüne geçeceğini kestirmek çok güç, giriş yapayım diyorum, hangisinden başlayacağımı kestiremiyorum.
Yaşar Kemal mi?
Merkez Bankası mı?
Çözüm süreci mi?
‘İç güvenlik paketi mi’?
KCK açıklaması mı?
Silahların bırakılıp bırakılmayacağı mı?
HDP’nin yüzde 10 barajına takılıp takılmayacağı meselesi mi?
Tam bunu düşünürken Genel Yayın Yönetmenimiz Mehdi Tanaman düşündüğüm konu başlıklarının tamamını geride bırakacak ‘Bomba’ gibi bir başlık veriyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kandil dağı eteklerinde petrol araması yapacaklarını açıklamış.
Haberin detaylarına bakıyorum;
Bakan Yıldız, şunları söylüyor; "Kandil dağı eteklerinde bloklarımız var. Buradaki iki sahada petrol arayacağız. Çözüm süreci ile bu yolun açılacağına inanıyoruz"
İlginç.
Çözüm süreci ve silahların bırakılması tartışmalarının yoğun olduğu bir döneme denk gelen açıklama çok yönlü analiz yapmamızı gerektiriyor.
Ortadoğu-Petrol ve Savaş
Türkiye-PKK-Kandil
Savaş-Barış ve Petrol
Kandil toprakları Federe Kürdistan Yönetimine ait topraklar olmasına rağmen uzun yıllardır PKK kontrolünde. Kürtler için son derece önemli bir alan. Uzun yıllar Peşmerge güçlerinin özgürlük mücadelesinin ana karargâhı konumundaki Kandil, sonraları PKK gerillalarının ana karargâhı oldu.
Savaşın Kandil’i
Barışın Kandil’i olma yolunda mı?
Çözüm süreci olumlu nihayetlendiğinde petrol aramaları ile Kandil’de ortaya çıkacak olan yeni tablonun nasıl olacağını merak ediyorum.
**
Kandil dağı eteklerinde petrol aramaları yapılacağı açıklamasının ‘silahların bırakılması’ beklentilerinin olduğu bir döneme denk gelmesi veya denk getirilmiş olmasını yürüyen sürecin bir parçası olarak görüp, algılıyorum.
Çözüm sürecinde ciddi bir aşamaya mı gelindi?
Bu açıklamadan bunu anlamak gerekiyor mu?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.