NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Diyarbakır kalesinden notlar-51

Diyarbakır kalesinden notlar-51

Emekli Vali helallik istedi, 1.2.3’üncü sanayi siteleri ile ilgili iddialar gündem oldu. İddia ile kalsın istemedim. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile görüştüm. Enine oyuna anlattı. Arsa tahsisi konusuna ve kooperatif meselesine açıklık getirdi. Çok da gizli kapaklı bir durum yok, belge ve bilgileri ile konuya vakıf oldum.

1-2 bin 525 dönümlük arazinin durumunu anlattı. MÜSİAD’ verilen 700 dönümlük alan yeni değil. Kimseden de ses çıkmamış, vali emekliye ayrılınca mesele ortaya atıldı. Ebedinoğlu, MÜSİAD’ tahsisi ‘bizim dışımızda, ayrıca şahsi bir kooperatif çalışmamız da yok. Taahhüt veren her esnaf eşit haklara sahip olacak.’ Diyor.

2-Tahsis edilen alan sadece 1.2.3 ‘üncü sanayi sitesi esnafına ait değil, karma sanayi sitesi olacak. Adı da Mezopotamya iş merkezi.

3-Parasız tahsis edilen bir alan değil, bir bedel ödenmesi gerekiyor.

4-Sanayi sitesi esnafı işin başında mevcut yerlerinden çıkacaklarına dair noter tasdikli taahhüt vermeyi kabul etmiş, şimdi vermekten yana değil. Mevcut yerlerinin ellerinden gideceği iddiası var, ancak öyle değil.

5-Yeni yer bittikten ve taşınma söz konusu olduğunda bulundukları yeri teslim edecekler. Ancak, terk edecekleri yerler yine kendi kullanımlarında olacak. Ticari ve konut alanı olarak imar değişikliği gerçekleşecek, herkes metrekaresi kadar yer sahibi olacak.

6-2 içerisinde noter tasdikli taahhüt ve başvurular yapılmaz ise, merdiven altı ve bina altı faaliyet gösteren esnaf için alan açılacak.

**

Vandallar saldırıda

Çınar ilçesi Devlet hastanesi başhekimine silahlı saldırı oldu. Saldırıyı gerektirecek bir durumun olmadığını çok net biliyorum. Tamamen feodal bakış açısından kaynaklı bir Vandalizm. Kentte sık sık buna benzer olayla karşılaşıyoruz. Canı sıkılan çekiyor belinden silahı rastgele ateşliyor. Başhekim meselesine odaklanmış iken, aynı gün, müteahhitlik yapan iş insanının irtibat bürosuna ateş açıldı. Başhekim olayında olduğu gibi, Vandallık kokan bir olay. Aynı zamanda ‘haraç çetesi’ bunlar.

Hemen ardından, Lice-Bingöl karayolunda ailenin içinde bulunduğu araç tarandı, 2 kişi yaşamını yitirdi. Neymiş efendim, ‘aralarında husumet’ varmış. İçinde bulunduğumuz gaflet ortamı bakalım daha nelere neden olacak?

*

ANAJET uçak seferlerindeki aymazlık bütün Türkiye'nin sorunu, ancak Diyarbakır’ı çok fazla etkiliyor. Adeta dalga geçiliyor vatandaşla.

Uçağa bindirip, indiriyorlar, olmadı, bekleyin diyorlar, sonra ‘Sefer iptal’ deyip, yolcuyu kaderiyle baş başa bırakıyorlar.

9-10 saat rötarlarda işin başka boyutu.

Ne yani, bu bir cezalandırma mı?

Yoksa vurdumduymazlık mı?

Bence sorumsuzluk, aynı zamanda aymazlık, ancak, kimsenin yurttaşı mağdur etmeye hakkı yok.

*

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR