Aziz ERİM

Aziz ERİM

GOGOL AMCA 4

GOGOL AMCA 4

Sunu…

İtibardan Tasarruf Olmaz!

İtibar: Saygınlık, saygı görme, özüne-sözüne güvenme, değerli, kıymetli bulunma, güvenilir olma, borç ödemede güvenilir olma durumu… İtibarın giyimle-kuşamla, zenginlikle, şatafatla, gösterişle ilgisi, alakası yoktur. İtibar; olayları analiz etme kabiliyeti, toplumda hak-hukuk-adaleti savunan, haksızlık ve zulme karşı duruşu olan kişiye itibarlı insan denir.

Hiç sevmem itibardan tasarruf olmaz cümlesini, 80 küsur milyon kişiden tasarruf isteyenler, sıra kendilerine gelince “itibardan tasarruf olmazmış” bu sava göre 80 küsur milyon kişi itibarsız demektir. O zaman ne der dışgüçler; itibarsız ülkenin itibarlı Reisi demezler mi?

Giriş

Almanya’daki Avrupa Futbol Şampiyonasında maç izlemeye giden Reis Hazretleri, 680 kişilik kafile ile maça gitti, Türkiye Futbol Federasyonu geri durur mu onlar da 197 kişilik ek kafile ile maçı izlemeye gittiler, toplam 877 kişi hazinenin parasıyla Almanya’ya gittiler. Maç bitti, itibar show başladı! Kargo uçağı ile getirilen zırhlı çakarlı araçlar, mersedesler ve koruma ordusuyla, kiralanan ambulans, Alman polis araçlarıyla 100’lerce konvoyluk araçlar sirenlerle Almanları şaşkına çevirdi… Almanlar caddelerde, balkonlarda, pencerelerde olup biteni izleyip ne olduğunu anlamaya çalışıp cep telefonlarıyla video çektiler, hayret içinde küçük dillerini yuttular, gözlerini traktör farı gibi açtılar… İlginç bir ülkeyiz vesselam Almanların arabasıyla Almanlara hava atıp, caka sattık ve Almanlar bir kez daha bizi kıskandı, Aferin bize çatlattık Alman’ları!

1

Erdoğan ve Türk heyeti Japonya’ya 3 katıryonluk dev uçakla gitti, 2 uçağın Japonya’ya gidiş-geliş, yakıt maliyeti 6 Trilyon…

*

Cumhurbaşkanının Berlin’e götürdüğü 680 kişilik kafilenin 1 kişinin masrafı 17.500 Euro toplam 12 milyon Euro harcanmış bu yiyici takıma… TFF bünyesinde götürülen 197 kişinin masrafları da 3.447. 500 Euro toplam 2 kafilenin onca insanın harcırahı yeme içme yatma bedeli, hazineye yükü 15 milyon 447.500 Euro!

Altı uçak dolusu insanla gittiler, araçlar önceden kargo uçağıyla gitti, hiçbir Alman yetkili karşılamadı!

Tasarruf tedbirlerimiz olmasaydı 12 uçakla giderdik, dua etsinler masraftan kısıyoruz bu ara, kılıç-kalkan ekibi ve mehteran takımı da götürürdük, Almamlar Türk’ün gücünü görürlerdi, ne de olsa bir Türk Dünyaya bedeldir!

*

Cumhurbaşkanı Amerika gezisine 5 uçakla gitti; Bir uçak kendi için, bir uçak heyet için, bir uçak korumalar için, bir uçak zırhlı araçlar için, bir uçak da bir gün evvel gidiyor, uçakta Adalet Komisyonu Başkanı ve Meclis Başkanı Havaalanında Cumhurbaşkanını karşılamak için… Çünkü havaalanında karşılayacak kimse yok, “Asrın Lideri” karşılamasız olur mu? İtibardan ödün vermez Reis!

Erdoğan’ın kaldığı otelin Kral Dairesinin geceliği 30. 000 dolar, Meclis ve Adalet Komisyonu Başkanının gecelik ücreti 12. 000 dolar, güvenlik için sağlı sollu iki boş oda tutulması da cabası… İtibar dediğin böyle olur, itibar onlara, tasarruf bize!

Kargo uçaklarına Mersedes’leri doldurup Almanya da Amerika da konvoy yap, gel Türkiye de tasarruf diye halkın ümüğünü sık öyle mi?

*

Nato Zirvesine Amerika’ya gitmek için Finlandinya, İsveç liderleri küçük bir uçakla beraber uçtular. Finlandiya Dünya’da model eğitim olarak kabul edilmiş bir ülke, gayri milli hasılası 36.000 Dolardır…

İsveç; Dünya’da yaşam kalitesi en yüksek olan bir ülkedir, gayri milli hasılası 50.000 Dolardır…

İsveç ve Finlandiya liderleri küçük bir uçağa sığdılar, bizim Reis 5 uçağa sığamadı ki, zırhlı araçla da yoluna devam etti… Bizim Reis uçaktayken havada konuşur, demeç verir karaya inince sözleri havada asılı kalır…

Türkiye; yolsuzluk, karapara cenneti, Dünya uyuşturucu baronların merkezi, mafyanın cirit attığı, gayrı milli hasılası 12.000 Dolar bir ülke haline… Ama Dünya’da bizim Reis kadar hiçbir lider itibar değiller…

2

Bozdoğan Kemeri Ve 1 Mayıs…

Dünya bizi tanır; Osmanlı’dan tanır,; Viyana kapısına dayandığımız günlerden tanır, Baltacı’nın Katerina’ macerasından tanır, Çiller’in Bill Clintin’le Beyaz Saray görüşmesinden tanır, Tramp’ın mektubundan tanır!

Dünya bizi tanır; Amerikalı papazdan tanır, Kaşıkçı Cinayetinden tanır, Alman Gazeteciden dolayı tanır, Sisi’den dolayı tanır, Esat’dan dolayı tanır, Wan münitten dolayı tanır, Mavi Marmara Gemisinden dolayı tanır, Rusya bizi tanır, Birleşik Arap Emirliklerinden dolayı tanır, hiç taviz vermediğimizinden dolayı tanır! Yüz yüzden utanır, arlı arından utanır, arsız arlıdan utanır, ardamarı çatlayanlar kimden utanır bilen var mı?

Dünya bizi 1 Mayısı Taksim’de yasaklamamızdan tanır, İstanbul’da kuş uçurtmadık, kuşlar Taksim Meydanında yemlendiler. Taksim yönüne giden tüm toplu taşıma ve araç girişine kapandı, Unkapı Bozdoğan Su Kemerinde önlemler alındı, kemerlerin üstüne keskin nişancılar yerleştirildi, panzerler ve tomalar kemerin etrafında konuşlandırıldı, Bozdoğan Su Kemerinin çevresi polislerce kuşatıldı bunları Dünya gördü ne kadar kararlı ve omurgali olduğumuzu anladılar. Öyle 3-5 çapulcuya bu ülkeyi teslim etmediğimizi anladılar, bildiler… “Taksim Meydanı gösteri alanı değildir, Yenikapı’ya gidip kutlasınlar!”

Galata Köprüsü tarihi yarımadanın sırat köprüsüdür, can damarıdır, geçiş güzergahıdır ama ne hikmetse hükümetin İsrail’i protesto etmek için Galata Köprüsünde miting yaptılar, Dünyada köprü üstünde yapılan ilk mitingtir…

Korkum şu; Bozdoğan Su Kemeri literatüre, “1 Mayıs Su Kemeri” olarak geçti, Mimar Sinan eseridir, her toplumsal miting de kemeri korumak maliyetli diye bu su kemerini yıkabilirler, zavallı Mimar Sinanı mezarında bile rahat bırakmadılar, mezarını kazıp kafatasını Ankara’ya getirip incelediler, Ermeni olduğu anlaşılınca kafatası çöplükte yok oldu… Bu anlayıştan demokrasi ve anayasa çıkar mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz ERİM Arşivi
SON YAZILAR