Türkiye ve küresel kriz!
Küresel kriz, küresel devletlerin hedefinde
Koalisyon ülkeleri bu hedefe odaklanmış durumda ve sonuca gitmeye çalışıyor.
Küresel krizin nedeni; IŞİD.
Bu katillerin hedefi genelde insanlık, özelde ise Kürtler
Katil sürüsü IŞİD’in bu iki hedefinin odağında ise, Türkiye sınırları var.
İlginç olan, sınırın her iki tarafında yaşayanların Kürtler olması.
Kürtler insanlık ve kendi adına IŞİD’le savaşıyor, bedel ödüyor.
Türkiye, kendi Kürtleri ile ‘çözüm’, ‘ barış’ süreci yürütüyor!
Gelişmeler yürütülen bu sürecin ‘samimiyetsiz’ olduğunu ortaya koymuş durumda.
Türkiye, yürütüldüğü söylenen müzakere ve çözüm sürecinin ruhuna uygun, samimi bir politika yürütmedi. Önümüzdeki zaman diliminde çözüm sürecinin uygulanan bu yanlış politikalar nedeniyle tehlikeye girme ihtimali şimdiden görülmeye başladı. IŞİD gibi bir bela ile üstü kapalı bir ittifakın yürütülmüş olması, dünya devletlerini ve Kürtleri Türkiye karşısında giderek tavır almaya zorluyor.
Ortadoğu bataklığında ittifak edeceği güçleri iyi hesaplayamayanlar en fazla zararı görenlerdir. Kaldı ki, elde silah, serseri mayın gibi ortalıkta dolanan, sosyal medyada yaptığı katliamlarla övünen, kendine ‘devlet’ diyen, ‘Halife’ diyen, kendisine ‘biat’ edilmesini isteyen sapık bir güruhla ‘iş tutmak’, Türkiye gibi bölgede dengeleri tutması gereken bir ülke için son derece tehlikeli bir durumdur.
IŞİD ile iş tutmak, sadece Ortadoğu’daki dengeleri değil, küresel dengeleri de alt üst ediyor ve kabul edilebilir bir yanının olmadığını net bir şekilde bize gösteriyor. Konsolosluk görevlilerinin ‘Teslim’ edilmesinin hemen ardından Kobane’de Kürtlere yapılan saldırı düşündürücü olmakla birlikte vahimdir. Umarız, Türkiye’nin Musul-Rakka hattında konsolosluk görevlilerinin teslim edilmesi sürecini IŞİD’le birlikte planlayarak gerçekleştirmemiş olmasıdır.
Varsa, zaten tüm çıplaklığı ile kamuoyuna yansıyacaktır.
Türkiye’nin, küresel krize neden olan IŞİD’le değil, Kürtlerle ittifakı en ehven olandı. Kürtlerle IŞİD’e karşı bir ittifak gerçekleştirilmiş olsaydı, Türkiye’de yürütülen çözüm ve barış sürecinin daha sağlam temellere oturtulmasının zeminleri yaratılmış olacaktı. An itibariyle gördüğümüz ve anladığımız, analizlerimiz, çözüm sürecinin tehlikede olduğu yönündedir.
Henüz çok geç değil.
Türkiye koalisyon ülkeleri ile Kürtlerle ittifakı her an devreye sokmak gibi bir refleksi kısa sürede göstermelidir. Aksi takdirde Türkiye Küresel krizin mahkûmu durumuna düşebilir, sınırları tartışma konusu olabilir.
Türkiye’nin iki tercih hakkı var.
Bu tercihleri şöyle sormak gerekiyor;
Katar mı?
Koalisyon ülkeleri mi?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.