Aziz ERİM

Aziz ERİM

SİZCE HAYAT VAR MI?

SİZCE HAYAT VAR MI?

Twitırde 800 yıl önce Ömer Hayyam’ın yazdığı dörtlüğünü paylaştığı için hakkında dava açılıp 1,5 yıl hapis istemiyle yargılandı, 1,5 yıl azdır bence, derisini soyup def yapsınlar, darbuka yapıp çalıp oynasınlar!

Zulmün yüzyılın-asrı olmaz, bu da böylece tescillenmiş oldu! Düşünebiliyor musunuz 800 yıl önce yazılmış bir şiirden korkuyorlar, o yüzden zalimler şairlerden korkarlar!

Sizce hayat var mıdır?

*

MEB Türkçe 9. Sınıfta Melih Cevdet Anday’ın 'Rahatı Kaçan Ağaç' şiirinde 'Tanrı' kelimesinden rahatsız olmuşlar, şimdi bunlar şiiri sünnet edip mevlit okuturlar! Mehter marşı eşliğinde iki ileri bir geri, ardından kılıç-kalkan ekibiyle, sarayda boy gösterip, din adamlarının elinde kılıç minberde hutbe okudular…

Tekbir sesleriyle kelle kesenler; canlı bomba olup pimi çekip yüzlerce kişiyi katlettiler! Ülkenin Başbakanı bunlara “Öfkeli Gençler Topluluğu” deyip, kelle kesen, yakan, yıkan, toplu katliamları masumlaştırdı!

Ve o öfkeli gençler demir kafeste iki askerimizi diri-diri yaktılar, yakma olayının emrini veren kişi Gaziantep’te yaşadığı ortaya çıktı…

90’lı yılların faşizan yönetiminde zulmün, cinayetlerin simgesi olan ‘Beyaz Toroslar’ı’ hamasi nutuklarla anımsatıp, Kürtleri de Beyaz Toroslarla parmak sallayıp tehdit ettiler! Bize oy verin yoksa ‘Beyaz Toroslar’ geri gelir ha!’ Sizce hayat var mıdır?

**

KESK Genel Başkanı Lami Özgen:

“Terörist olarak yargılandığım bir ülkede, ‘Kürt Açılımı’ sürecinde, ‘Akil İnsan’ olarak seçilmem trajiktir...”

Burası Türkiye! Traji-komik olayların yaşandığı ülke!

Hem Akil İnsan, hem de terörist;

Sizce hayat var mıdır?

22

*

Hrant Dink cinayeti: "Örgüt yok!" Uğur Kaymaz'ın katledilmesi: 12 yaşındaki bir çocuğun sırtından 13 kurşunla katledildi, "Çatışma oldu, ateş ettiler!"

Ceylan Önkol'un roketle havaya uçurulması: "Havan, mavan topu yok!" Emrah Gezer cinayeti: "Kurşun sekti öldü, çocuğun orda ne işi vardı!" Sivas Madımak Katliamı: "Zamanaşımı!"

Roboski Katliamı: "Yetkisizlik, olayı kimim yaptığı belli değil!" Sevag Balıkçı cinayeti: "Kasıt, masıt yok, yanlışlıkla vuruldu, büyütülecek bir olay büyütmeyin!" Ali İhsan Korkmaz; “Arkadaşları tarafından dövülerek can verdi!” Ethem Sarısülük cinayeti: "Meşru müdafaa!"

Tecavüzler: "Küçük çocuklukların rızaları vardı, bir kereden bir şey olmaz!" Dersim katliamı: "Bu bir Medenileştirme Operasyonuydu!"

Sizce hayat var mıdır?

**

Soma Maden Ocağında 301 kişi katliam gibi iş kazasında can verdiler. Soma maden ocağının sahibi Can Gürkan:

“Olayın üzerinden 10 yıl geçti ben o olayı unuttum, siz hala olayın peşinde misiniz?” Hikâye bu kadar!

Sizce hayat var mıdır?

**

Konya Belediyesi bir ilke imza attı, Belediyenin yeni uygulaması cafe gibi alanlarda tavla oynamaya ruhsat şartı getirildi!

Alem fm de gece yayınlanan Matrax adlı programında sokak ortasında dinleyicilerine tavla oynayarak durumu protesto etmeye davet etti.

Daha önce sokakta tavla oyun oynayan dinleyicilerin 'huzursuzluk yarattıkları' gerekçesiyle polis tarafından grup dağıtılmıştı.

Dün de Zafer Meydanı'nda Matrax dinleyicileri tavla oynadılar, para cezası kesildi, aynı grup bu gece de tavla oynuyorlar tüm para cezasına rağmen!

Bu ülke de huzursuzluk veren o kadar olay varken; kadın cinayetleri, çocuklara cinsel taciz, tecavüzler, faili meçhul cinayetler, çocuk işçi cinayetlerine kurban gidiyorken, işçı cinayetleri hala yaşanıyorken, Cumartesi Annesinin oğlunun kemiklerini ve kanlı elbiselerini kargoyla teslim edilmesi ve daha bir sürü zulüm, huzursuzluk varken, tavla onanmasına takmış canım devletlim, çok yaşa! Sizce Hayat Var mı?

***

Somali cumhurbaşkanının oğlu altındaki lüx araçla bir kurye motosiklete arkadan çarpıp gencin ölümüne sebep oldu ve olay yerinden kaçıp yurdu terk etti… Gıyaben alelacele yargılandı 2 yıl ceza aldı, ilk celsede iyi halden cezası indirildi ve 27.300 Tl para cezasıyla dosya kapandı…

Bir insan hayatının değeri 27.300 Tl olduğu tescil edilmiş oldu…

Ölüme sebebiyet verip çarptığı şahsı hastaneye götürmeyip, olay yerinden kaçmanın adı iyi hal olmuş!

Adaletin olmadığı yerde sizce hayat var mıdır?

**

Dünyada Interpol tarafından ‘Kırmızı Bülten’le aranan uyuşturucu baronları, Türk vatandaşı olup Türkiye’de yaşadıklarını biliyor muydunuz?

Sizce hayat var mıdır?

***

İhanetin belgesi mi olur, olur-olur, bazı yüzler belge gibidir, birçok yüzleri vardır.

Bir de çok yüzlü insanları sevmezler, aslında çok yüzlü insanlar eğlencelidirler, çevirip-çevirip tükürürsünüz, sonra bir keyif kahvesi eşliğinde keyif çatılır!

Sizce hayat var mıdır’

****

Bir yılda 4.000 kişi Profesör yapılmış!

Hiçbir bilimsel makalesi olmayan 68 profesör ve rektör yapılmış! Hikâye bu kadar, sorusu olan var mı?

Sizce hayat var mıdır?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz ERİM Arşivi
SON YAZILAR