NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Narin kaçırıldı mı, öldürüldü mü?

Narin kaçırıldı mı, öldürüldü mü?

Herkesin umudu, beklentisi Narin’in sağ Salim ortaya çıkması, ancak gelinen aşama buna bir cevap değil.

Ciddi bir gündem oldu. Sadece Diyarbakır değil, Türkiye sahiplendi, Dünya da ciddi gündem oldu.

Çok ciddi başlayan arama çalışmaları sanırım etkisini kaybetti. Bu saatten sonra nasıl bir sonuç çıkar, nasıl bir gelişmeye tanıklık ederiz, bilemiyorum. Ancak, sorulması gereken net 2 soru var.

Narin, kaçırıldı mı, öldürüldü mü?

Sorunun muhatapları elbette ki, resmi kurumlardır. Devletin kurumlarıdır. 15 günü aşkın bir süredir eşine az rastlanır bir arama-kurtarma çalışmasına, DNA testine, aile fertlerinin ve köy halkının ifadelerine rağmen tatmin edici bir cevap çıkmadı.

Her zaman her olayda olduğu gibi en net cevap RTÜK’ün yayın yasağı oldu ki, bunu da dinleyen, takan olmadı. Her türlü bilgi kirliliğine tanıklık ettik.

kamuoyunun kafasında deli sorular var!

Zamana yayarak unutturulacak, unutulacak bir olay değil. Mesele, Diyarbakır’ın sosyolojik yapısı ile ilgili bir duruma dönüşüyor. Politik düzeyi çok yüksek bir kentte olan bitenlerin bu anlamda incelenmesi, yorumlanması, sebep-sonuç ilişkisi tartışılmalıdır.

Sorularımız bu nedenledir.

Bu soruların cevabı güvenlik açısından şu an için verilemiyor olabilir. Dediğim gibi kamuoyunun kafası çok karışık. İlerleyen zaman moral bozdu. Amcanın tutuklanmasının hukuki gerekçesi daha fazla moral bozukluğuna neden oldu.

Bundan sonrası ise soru işaretli!

Güvenlik birimlerinin elindeki bulgular soru işaretlerine karşılık verebilir, kamuoyu için, bizim için durum böyle değil. Çünkü, zaman ilerledikçe endişelerimiz artıyor.

Çoklu soruları galiba bir süre daha tartışıp, konuşacağız.

Öyle görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR