NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

HOROZU ÇOK OLAN KÖYÜN SABAHI…!

HOROZU ÇOK OLAN KÖYÜN SABAHI…!

Güne Amedspor’un hezimetiyle ilgili yazı yerine umut verici bir yazı ile başlamak isterdim, ancak, Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir sözüne uygun bir şey oldu.

‘Horozu çok olan köyün sabahı geç olur’ atasözü kendini ana başlığa taşıdı.

7 hafta geride kaldı, tamamında serzeniş duyduk, 7’de 7, hep serzeniş.

Şimdi ne olacak?

Hala, ‘toparlanmayacak bir durum değil’ demekle birlikte, kaygılarımı, kaygıları, taraftarın bakış açısını aktarmak, söylemek durumundayım. Futbol oyunu kayıpsız olmaz elbette, ancak kazanma üzerine kurulmuş bir düzenin olması kaçınılmazdır. Bu olmazsa; ilgi, alaka, kıymet olmaz, yalnızlık kâbusu başlar. Sonrası ise, sürekli kayıptır. Dünyada ve Türkiye’de sayısız örnekleri var. En yakın örnek Diyarbakır spor’dur.

Şimdi gelelim işin özüne.

Ne olacak bu Amedspor’un hali?

Saha zemini, yağış etkisi, gençlik spor müdürlüğünün suçlanması gibi serzenişlerin Antalya’da sona erme ihtimaline odaklanmıştık ki, meselenin salt saha zemini ile ilgili olmadığı gerçeği ile yüz yüze geldik.

‘Al sana futbol oynanacak saha’ haftası daha ağır oldu. Ağır olmakla kalmadı, resmen hezimet yaşandı.

Demek ki sıkıntı dış etken kaynaklı değil, iç etkenlerin tartışılması, konuşulması lazım.

O nedenle başlık kendini yarattı.

‘Horozu çok olan köyün sabahı geç olur’ dedim ki, muhatapları bu aynanın karşısında kendilerini çok net görsünler. Çok sayıda karar verici olduğunda, hiçbir iş başarılı olmuyor, eksik kalıyor, sonuç alınamıyor.

Amedspor, dışarıdan bakıldığında; kurumsal bir yapı olarak bilinir, öyledir de. Ancak, organizasyonda sıkıntı var gibi. Görev tanımlaması yapılmasına rağmen, uygulama alanında sanki pratiğe yansımıyor gibi bir durum var. Yönetimin kendi arasındaki organizasyonunda bir kopukluğun olduğu yönünde gözlemlerimiz var. Basın-iletişim organizasyonu tam anlamıyla oturmuş değil, diyaloglarda sıkıntılar var.

Sezon başlamada, transferler yapılmadan önce bugünlere işaret etmiştim, ancak rahatsız olanlar oldu. Başta transfer konusu olmak üzere, yönetim organizasyonu, basın yayın ilişkileri konusunda olması gerekenleri naçizane önermiştim, yanlış algılandı.

Şimdi bir daha güncelleştiriyorum; Başta Yüksek istişare kurulu olmak üzere, Amedspor’un da güncellenmesi gerekiyor. Çok şey değil ya, hafif bir format, o kadar. Ersun hoca için de özel güncellenme ve format öneriyorum. Gerekçe kalmadı, sıkıntı içe dönük ise, içe dönük güncellemeler yapmakta yarar var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR