15 TEMMUZ DİRENİŞİ
Evet,15 Temmuz 2016 tarihinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Türk siyasi tarihine en alçak ve sinsi darbe girişimi olarak geçen FETÖ darbe girişimi hiç bir şekilde unutulmayacaktır. Cumartesi günü FETÖ darbe girişiminin seney- i devriyesinde tüm Türkiye ayaktaydı. Darbe girişimine karşı tepkilerini farklı şekillerde gösterdiler. Herkes fikirbirliği içerisinde FETÖ'nün yapmaya kalkıştığı eylemini kınadılar. FETÖ darbe girişimi ülkeyi demokrasi ve özgürlükler etrafında birleştirdiğini gördük. 21. Yüzyılda demokratik değerlerin ve özgürlüklerin konuşulduğu bir dönemde darbe yaparak ülke yönetimini ele geçirmeye çalışan FETÖ , Türkiye'de yaşayan 80 milyon vatandaşın aynı düşüncede olduğunu yani demokratik değerler ve özgürlüklere sahip çıkacağını hesaplayamamıştı.
Bugün yani seney-i devriyesinde tüm dünyaya direnişin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu gösterdik. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı bu gün Türkiye'de ekonomi,siyaset,sosyal yaşam ve tüm kazanımların ne durumda olabileceğini düşünmek bile istenmez. Gerek darbe girişimi sırasında ve gerekse sonrasında sessiz kalanlar veya durumu takip etmekle yetişenler tam 1 yıl sonra yaşanan darbe girişimine karşı demokrasiye ve demokratik değerlerden taraf olduklarını ilan edebildiler. AB ülkeleri,ABD ve bir çok ülke yeni yeni anlamış görüntüsüyle beyanatlar vermiş olmaları adeta "özrü kabahatinden büyük" dedirtiyor. Bir çok uluslararası kuruluşların üyesi olan,jeopolitik konumu itibariyle tüm dünya için önem arz eden,dünya barışı için önemli katkılar sunabilecek bir ülke olan Türkiye'de yapılmak istenen darbe girişimine maalesef duyarsız kalan bir çok küresel aktör ve kuruluşa tanıklık ettik. Kendi üyesine sahip çıkmayan veya istikrarsız bir üye tercihi nasıl oluyorda tercih edilebiliyor. Bu düşüncelere iyiniyetle yaklaşım göstermek mümkün değildir. Aynı şekilde darbe girişimine farklı anlamlar yükleyerek "kontrollü" nitelendirmelere tabi tutan ana muhalefet partisi nihayet 1 yıl sonra FETÖ nitelendirmesine gelmiş olmasını nasıl değerlendireceğimiz konusunda zorlandığımızı belirtmek istiyorum. Uluslararası siyaset açısında FETÖ darbe girişimine yaklaşım tarzında yorumlar getirmek mümkündür. Yani uluslararası bekletiler ve çıkar çatışmaları nedeniyle darbe girişimine farklı yaklaşımlar beklenebilir. Ama iç siyaset açısından hiçbir gerekçeyle darbe girişimine farklı yaklaşım gösterilemez.
250 şehit, 2000'den fazla Gazi'nin olduğu,büyük bir ekonomik kaybın yaşandığı darbe girişimine farklı yaklaşım gösterilmesi izah edilemez. Gerek uluslararası gerekse iç siyasette darbe girişimine farklı yaklaşımlar gösterilse de Türkiye bir bütün olarak demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkarak kimseye ihtiyacının olmadığını ilan etmişti. Bir daha yaşamama dileğiyle FETÖ darbe girişimin bir daha lanetliyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.