Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

YAŞAMIN GÜZELLİĞİ

YAŞAMIN GÜZELLİĞİ

Yaşam için, mucizevidir, denir. Bu, yaşamın öneminden ileri gelen bir paylaşımdır. Yaşamı anlamak, kendimizi anlamaktır. Yaşam ve kendimizi anlamadan, kim olduğumuzu bilemeyiz. Dolayısıyla doğa ve evren gerçeğini de anlayamayız.

Yaşam

Yaşam, var olandır. Nereden geldiği ve nasıl oluştuğu önemli olmakla beraber, daha önemli olanı ise nasıl yaşandığı ve nasıl yaşanması gerektiğinin bilinmesidir. Hareketin ne denli anlamlı bir gerçek olduğunu biliriz. Nefes almanın, görmenin, dokunmanın harika şeyler olduğunu hissetmeye başlarız. Varlığımızı hissederiz. Yaşam, öz anlamına bu gerçekle kavuşmuş olur. Burada, yaşamın nasıl mucizevi bir şey olduğunu görürüz. Birer yokluk veya hiçlik olmaktansa, yaşamın derin anlamı içinde var olmanın güzelliklerini görür ve yaşarız. Kuşkusuz bunu engelleyen faktörler var. Zihnimizin aşırı dolu oluşu, engelleyici faktörlerin başında gelir. Zihnin bu gerçeği olmazsa, iyi, güzel ve özgür bir yaşam ve farkındalık geliştireceğimiz açıktır.

Yaşamak

Yaşamak…

Elbette yanlış yaşamlar vardır. Bunlar yaşam değil, yaşamın taklit halidir. İnsan, insan olarak öz yaşamını yaşayamamaktadır. İnsan, zihninin engelleyici faktörlerini gördükçe insandır. İnsan yaşamı, bu gerçek açığa çıktıkça anlam kazanmakta ve var olmaktadır. Hakikat ve yaşam bunun adıdır. Bu, insanın, iyi ve anlamlı yaşam frekansıdır. Bunun dışına çıkıldığında, farklı frekanslara girilmiş olur. Bizlere ait olan iyi, mutlu, özgür ve güzele ait olan yaşamlardır. Bunu ortaya çıkarmadan, geliştirmeden, yaşamın öz değerine ulaşmak zordur. Yaşamak, kendin olmak ve bunun farkındalığını yaşamaktır.

Yaşam Her Yerdedir

Bulunduğun yer, yaşama dokundugun yerdir. Yaşam ve yaşamak seninle başlar ve seninle biter. Yaşamı kendi dışında arayanlar, yaşamın gölgesinde kalanlardır. Gölge, yaşamın kendisi değildir. Olsa olsa yaşamın taklit hali olabilir. Yaşamı taklit ederek anlayamayız, ne olduğunu da bilemeyiz. Yaşamı, gerçek anlamıyla bilmek isteyenler, onu görenlerdir.

Her An Yaşamdır

Yaşam, her anın akışında vardır. Bu akışı gören, dolu dolu yaşayan, yaşamı keşfeden insandır. Yaşamın sırlı çekiciliği de burada ortaya çıkmaktadır. zihnimizde biriktirdiğimiz hayat deneyimleriyle, bunu görme şansına sahip değiliz. Hayat deneyimleri, bir kez yaşanır ve biter. Yaşanmış olan deneyimleri tekrardan yaşama sunmak, yaşanması gereken hayatı kaçırmaktır. Bu deneyimler, yaşamı ve yaşamayı engelleyen pratiklerdir. Bundan özgürleştiğimiz an, hayatı, tüm boyutlarıyla yaşamaya başlarız. yaşamın güzelliği de buradadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi

DURMAK

24 Haziran 2024 Pazartesi 00:03
SON YAZILAR