VİDEO - Diyarbakır-Adıyaman sanat köprüsü

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya
TİGRİS HABER - Maraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman ve ilçesi Kahta'da çocukları kısa bir süre de olsa depremin psikolojik etkilerinden kurtarmak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Mordem Sanat ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla düzenlenen şenlikte; tiyatro gösterimi, çeşitli oyunlar oynanarak, uçurtmalar uçuruldu ve kukla atölyeleri düzenlendi.
Hollanda Konsolosluğu'nun da desteklediği proje kapsamında Mordem Sanat Merkezi ve Diyarbakır'da çeşitli alanlarda faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, hafta sonu Adıyaman'ın Kahta ilçesine giderek depremzede öğrencilerle bir araya geldi.
Mordem Sanat Merkezinin yönetiminde yer alan sanatçı Barış Işık, çocuklara yönelik proje teklifinin önce Adıyaman Eğitim-Sen'den geldiğini söyledi. Daha sonra bu teklife KESK, FİSA Çocuk Hakları Merkezi'nin de dahil olduğunu anlatan Işık, Hollanda Konsolosluğu'nun da projeye destek verdiğini anlattı. Yeni projeleri hakkında detaylı bilgileri de veren Işık, "Hollanda Konsolosluğunun desteğiyle yapacağımız yeni projede Adıyaman, Maraş, Hatay ve Diyarbakır'da dört farklı bölgede atölyeler kuracağız. Her bölgede kuracağımız atölyelerde 20 kişiye eğitmen eğitimleri vereceğiz.
Eğitim alacak kişiler; bölgede çalışan sosyal hizmet uzmanları, aktivistler, psikologlardan oluşacak. Sanat terapi üzerine vereceğimiz eğitimlerle, sahada çalışan aktivistlerin çocuklarla daha detaylı ve sağlıklı iletişim kurabilmelerini sağlayacaktır" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.