VİDEO - Adalet Kaya “Bütün kayyumlar yargılanmalı”

VİDEO - Adalet Kaya “Bütün kayyumlar yargılanmalı”
Diyarbakır’da belediyelere yönelik provokasyon, kayyumların usulsüzlükleri ve iş yerlerine dönük saldırıları değerlendiren halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Adalet Kaya, Kayyum döneminin yargılanması gerektiğini ifade etti.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin ile Milletvekili Adalet Kaya, kayyum gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Ali Bozan'a dönük dün gerçekleşen saldırıya tepki göstererek, "Biz baktığımızda seçilmişlerimiz bizim için önemlidir. Bir halkın iradesinin o muameleye maruz kalan durumu birilerine iyi gelebilir ama bu durum ülke geleceği için iyi değildir. Bizim kutuplaşmaya değil dayanışmaya ihtiyacımız var" dedi.

En büyük sorun İşsizlik

Adalet Kaya, Diyarbakır’da aralarında AK Partili vekillerin çocuklarının da olduğu en az 25 kişinin kayyımlar tarafından "özel kalem" olarak işe alındıktan sonra memur statüsü kazanması konusuna değindi. Kaya, "En önemli sorun bölgemizde yoksulluk ve işsizlik. Gençler işsiz, çalışıyorlar. Ancak geçmiş ve gelecekleri memur olmaları için inceleniyor. Ne oluyor? Mülakatta eleniyorlar ya da şans eseri memur olunca kayyımlar tarafından işten atılıyorlar, mobbing uygulanıyor" dedi.

adalet-kaya-toplanti-2.jpegBütün kayyumlar yargılanmalı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde ikinci geldiği halde mazbata verdiği ve şimdi yolsuzluktan tutuklu bulunan AK Parti eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun durumu hatırlatan Kaya, yapılan yolsuzlukların Sayıştay raporlarıyla belgelendiğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi kayyımlığı döneminde ismi birçok usulsüzlükle gündeme gelen ve daha sonra AK Parti'den belediye başkanlığı yapan Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır’a vali olarak atanmasının halkı rahatsız ettiğini söyleyen Kaya, "Hüseyin Beyoğlu’nda olduğu gibi Kürt kentlerine atanan kayyımlar hakkında sorgulama başlamalıdır" dedi.

Bunlara talimat gitti

Belediyelerin kriminalize edilmesi için bazı gazetecilere mesaj gittiğini iddia eden Kaya, "Dün HÜDA PAR İl Başkanı tarafından partimizi ve belediyelerimiz hedef gösterildi. Basına da yansıdı, özellikle bazı gazetecilere şöyle mesaj gitti. Özellikle DEM Parti belediyelerinde çalışanlar ve eşbaşkanlar ile ilgili kriminalize edilmesi talimatları gitti. Buradan İçişleri Bakanlığı'na çağrı yapmak istiyorum. Bakanlığınız tarafından yapılan bir uygulama var, bu uygulama çetevari bir şekilde ilerliyor. Yeni Şafak gazetesi gibi çetevari haber yapılıyor. Yapılmış olan bu saldırı, suçlamalarla ilgili tek delil yok, kanıtlayacak somut bilgi söz konusu değil. Karalamaya, hedef göstermeye dönük bu çetenin yaptığı çalışma var. Neden bunu yapıyor, çünkü hepsi birbiriyle bağlı bir çete var. Bugün HÜDA-PAR durup dururken neden belediyelerimizi ve partimizi hedef aldı. Biz, HÜDA-PAR’a soruyoruz: Siz bu yapının neresindesiniz?" diye sordu.

HÜDA PAR yöneticilerinin Diyarbakır’da insanların yaşam biçimini kriminalize eden ve belediyeyi suçlayan açıklamasına değinen Kaya, "Siz 8 yıldır bu uyuşturucu trafiğine, Kürt kimliğinden kaynaklı hafıza ve iradeyi yok etmeye çalışanlara tek bir söz etmemişsiniz, ama 4 aydır aldığımız belediyeler için söz söylüyorsunuz. Size kim talimat veriyor?" diye konuştu.

“Sesinizi kesin”

90’lı yılları hatırlatıp “Sesinizi kesin” diyen Kaya, "90’ların hafızasını bütün saldırılara karşı dipdiri tutan bir halk var karşınızda. Siz bu hafızayı yok eden yapı ile birliktesiniz, önce kendinize bakın. Biz ahlaki ve politik toplum yaratma derdindeyiz. HÜDA PAR bunun düşmanıdır. HÜDA PAR kadın kazanımlarına saldıran iktidarın ortağıdır. Siz 4 parça Kurdistan’da Kürt kazanımlarına saldıran yapının ortağısınız. Biz 8 yıldır bu politika ile mücadele eden bir partiyiz. Siz buna karşı mücadele eden yapıyı hedef gösteren yapısınız. Bizi hedef gösteren söylem ve saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunacağız, ama buradan Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanlığı’na karşı bizi Kur'an kursuyla tehdit eden bu yapı, herhangi bir sanat ya da bir kişiye zarar verirse sorumlusu Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'dır. Halkımız bunların talimatı kimden, nereden aldığını biliyor. Kayyım çetesi devreye girdi. Mersin milletvekilimiz Ali Bozan Meclis kürsüsünde şiddete uğradı. Eleştiriye tahammülleri yok. Çünkü yıllardır Kürt halkının iradesini yok sayarak bir talan, yolsuzluk ordusu oluşmuş. Partimizi hedef gösteren bir yerden çalışıyorlar, bizler bütün kayyımlar soruşturma geçirene kadar Kürtlerin kaynaklarını talan edenler hesap verene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum