"Ücretsiz kart sahipleri yoruyor" haberine yanıt

"Ücretsiz kart sahipleri yoruyor" haberine yanıt
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinatörü Medeni Özalp, "Şoförlerin rahatlığı değil, kadını, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı merkezine alan hizmet odaklı bir anlayışla, Diyarbakır'a hizmet veriyoruz" dedi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır'a bağlı ilçelere yolcu taşıyan otobüs şoförlerinin, ücretsiz kartlı yolculardan dert yandığı haberimizi yanıtlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinatörü Medeni Özalp, "Şoförlerin rahatlığı değil, kadını, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı merkezine alan hizmet odaklı bir anlayışla, Diyarbakır'a hizmet veriyoruz" dedi.

Diyarbakır'a bağlı ilçelere yolcu taşıyan otobüs şoförleri, şehir merkezine geldikten sonra ücretsiz kartı olan yolcuların ısrarla binmeye çalıştıklarını ve bu yüzden il merkezindeki her durakta durmak zorunda kaldıkları için otogara varış ve kalkış saatlerine yetişememekten dert yandığı ile ilgili haberimiz yankı uyandırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinatörü Medeni Özalp, haber merkezimizi arayarak, konu ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Otobüs şoförlerinin 8 saat mesai yaptığını hatırlatan Özalp, "Belediye yönetiminin anlayışı doğrultusunda değil. Şoför kendi rahatlığı için, durakta durmamak adına böyle bir serzenişte bulunmuş. Sanki bütün belediye şoförleri böyleymiş gibi bir anlayış çıktı ortaya. Bizim anlayışımız kadını, yaşlı, engeli vatandaşlarımızı merkezine alan hizmet odaklı bir anlayıştır. Şoför arkadaşlarımız aslında her otobüs için birden fazla şoför görevlendirilmiş durumda. Onların mola alma ve sosyal anlamda rahatlamalarını sağlayacak bir anlayış içerisinde çalışmalar yürütülüyor. Ancak değişmeyen tek şey, verilen hizmetin halk odaklı olmasıdır. Vatandaşın çok daha rahat etmesi için ne gerekiyorsa, hem ilçe otobüslerimiz hem de şehir içindeki otobüs şoförleri, bunu yeni getirmekle yükümlüdür" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum