Turizm amaçlı konut kiralayanlar dikkat...Yeni Tebliğ yayımlandı

Turizm amaçlı konut kiralayanlar dikkat...Yeni Tebliğ yayımlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm amaçlı konut kiralama faaliyetlerini yürüten aracı hizmet sağlayıcıları için yeni bir bildirim tebliği yayımladı.

TİGRİS HABER - Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle birlikte, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik işlemleri yürüten aracı hizmet sağlayıcılarının Bakanlığa yapacağı bildirimlerle ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Yeni düzenleme kapsamında, aracı hizmet sağlayıcıları, her ay gerçekleştirdikleri işlemlerle ilgili bilgileri çevrim içi ortamda Bakanlığa iletecek. Bildirimler, konutun adresi, hizmet verilen kişilerin kimlik ve iletişim bilgileri, izin belgesi numarası gibi ayrıntıları içerecek. Bu bilgiler, her ayın 10’u saat 23.59’a kadar Bakanlığa gönderilmek zorunda.

Bakanlık, bu bilgilerin kapsam ve içeriğini belirleme yetkisine sahip olacak. Veri format ve standartları, bildirimin şekli hakkında detaylar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanacak.

İlk Bildirimler ve Süreç

Aracı hizmet sağlayıcılarının ilk bildirimlerini, 15 Temmuz öncesindeki ilanları kapsayacak şekilde, tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir hafta içinde yapmaları gerekiyor. Bildirilmesi gereken bilgilere ilişkin veri formatı ve standartları, 15 gün içerisinde Bakanlığın resmi internet sitesinde duyurulacak. Ayrıca, gerekli teknik çalışmaların 30 gün içerisinde tamamlanması zorunlu olacak.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, turizm amaçlı konut kiralamalarında daha şeffaf ve düzenli bir süreç öngörülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.