Naci Görür'den 7.4 Büyüklüğünde Deprem Uyarısı: Risk Altındaki Bölgeler

Naci Görür'den 7.4 Büyüklüğünde Deprem Uyarısı: Risk Altındaki Bölgeler
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depremleri öncesinde yaptığı uyarılarla dikkat çekmişti. Şimdi ise Erzincan, Bingöl ve Tunceli bölgelerinde en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem beklediğini belirtti.

Deprem Uyarısı: Erzincan ve Bingöl Karlıova Arası Tehlikede

TİGRİS HABER - Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kanal Fırat’ta yaptığı açıklamada, “Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında bir deprem bekliyorum. Bu bölge, Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucunda yer alıyor ve Yedisu fayı olarak biliniyor. Olası bir deprem 7.0 ve üzeri büyüklükte olacak ve yıkıcı sonuçlar doğurabilir” dedi.

Tunceli’de Deprem Beklentisi

Prof. Dr. Görür, ayrıca Tunceli'de de ciddi bir deprem beklentisi içinde olduğunu belirterek, “Erzincan’ın doğusunda yer alan Karlıova, Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucunda bulunuyor. Deprem üretecek potansiyeli olan bu bölgede, en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabilir” ifadelerini kullandı.

Deprem Bölgeleri ve Risk Alanları

Görür, Tunceli, Erzincan, Bingöl-Karlıova arasında yer alan Yedisu fay hattının aktif olduğunu ve büyük bir depremin yakın olduğunu vurguladı. Depremin özellikle Karlıova-Bingöl-Göynük ve çevresinde yıkıcı etkiler yaratabileceğini belirtti. "Bu bölge, Şubat depremleri sonrası enerji transferi almış olabilir" dedi.

Yetkililerin ve vatandaşların tedbir alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Görür, olası depremin yıkıcı etkilerine karşı uyarılarda bulundu.

Depreme Hazırlık Önemli

Görür, bina ve nüfus yoğunluğunun düşük olmasına rağmen, can kaybının önlenmesi için tedbir alınması gerektiğini vurguladı. Tunceli Valiliği ve bölgedeki yetkililerin bu uyarıları dikkate aldığını belirtti.

Kaynak:MedyaTava - Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.