Schengen Vizesinde Yeni Dönem: Türkiye'den Öncelikli Meslekler İçin Hızlandırma Talebi!

Schengen Vizesinde Yeni Dönem: Türkiye'den Öncelikli Meslekler İçin Hızlandırma Talebi!
Türk vatandaşlarının Schengen vizesi ile yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı, yüzde 16’yı aşan vize ret oranı ve uzun bekleme süreleri için çözüm önerilerini Avrupa Birliği’ne sundu.

TİGRİS HABER - Schengen vizesi krizi derinleşirken, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ülkeleriyle yaşanan sorunların çözümü için harekete geçti. Oksijen Gazetesi’nden Metin Kaan Kurtuluş’un haberine göre, Türkiye’nin sunduğu önerilerden biri, Schengen üyesi olmayan Batı ülkelerinden geçerli vizesi bulunan Türk vatandaşlarının, AB ülkelerine seyahat etmek için yeniden vize başvurusunda bulunmak zorunda kalmamaları oldu. Örneğin, ABD veya Birleşik Krallık vizesine sahip bir Türk vatandaşı, Schengen vizesi sürecini atlayarak AB’ye seyahat edebilecek.

Belgelerin Azaltılması Talep Edildi

Türkiye ayrıca, Schengen vize başvurularında talep edilen belgelerin azaltılmasını istedi. AB ülkeleri, pandemiden sonra Türkiye’den yapılan başvuruların arttığını ve bu durumun konsolosluklarda iş yükü yarattığını belirtiyor. Türkiye, vize başvurusu fazlalığı olan ülkelerin, diğer Schengen ülkelerinin temsilciliklerinden destek almasını önerdi. Bazı AB ülkeleri ise süreçleri hızlandırmak için yıl sonuna kadar vize departmanı çalışan sayısını artırmayı planlıyor.

Öncelik Verilecek Meslek Grupları

Dışişleri Bakanlığı, Schengen vizesi başvurularında öğrenciler, akademisyenler, iş insanları, TIR şoförleri ve tıbbi gerekçelerle yapılan başvurulara öncelik verilmesini talep etti. Bu meslek gruplarındaki birçok kişi, vize gecikmeleri nedeniyle zamanında seyahat edemediklerinden şikayet ediyorlardı.

Schengen vizesiyle ilgili bu yeni düzenlemeler kabul edilirse, Türk vatandaşlarının

seyahat süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlanacak. Özellikle vize reddi ve bekleme süreleri nedeniyle zor durumda kalan öğrenciler, iş insanları ve akademisyenler için bu gelişme büyük bir rahatlama getirebilir.

Kaynak:OdaTv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.