Şehir Tiyatroları "Don Kixot" ile perdelerini açtı

Şehir Tiyatroları "Don Kixot" ile perdelerini açtı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2024-2025 tiyatro sezonunda perdelerini Cervantes’in Don Kixot romanının Kürtçe uyarlamasıyla açtı.

TİGRİS HABER - Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen sezonun ilk temsilinde Diyarbakırlı sanat severler salondaki yerlerini aldılar.

Ferhat Keskin’in yönettiği Don Kixot oyununun kadrosunda Şehir Tiyatrosu oyuncuları Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Rezan Kaya, Elvan Koçer, Sena Özbey, Kevnar İnal ve Şilan Alagöz yer alıyor.

Klasiklerin uyarlanmasında farklı üslup ve tiyatral yöntemleri deneyen, sahneleyen DBŞT oyuncuları; Cervantes’in Don Kixot eserini de Kürtçe’ye uyarlarken salt metin çevirisiyle değil; kültürel adaptasyona da özen gösterdi. Romanın, Kürt mitleri, mitolojisi ve dengbêjliğiyle bağlantı kurularak anlatıldığı oyun izleyiciye keyifli anlar yaşattı.

dbst1.jpeg

Ayakta alkışlanan sezonun ilk temsilinin ardından Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Çağla Sanay oyunculara çiçek vererek tebrik etti.

Sanay, yaptığı konuşmada, "Bu salonu her zaman bu şekilde dolu görmek istiyoruz. Sizi ve çevrenizi her Cuma ve Cumartesi günü oyunumuza bekliyoruz” dedi.

dbst2.jpeg

Don Kixot karakterini canlandıran Özcan Ateş, 8 yıl aradan sonra perde açmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Oyunun ilk 4 gösteriminin ücretsiz olacağını söyleyen Ateş, 21, 27, 28 Eylül’de saat 19:30’da seyirciyi beklediklerini belirtti. Ateş, oyunun her cuma, cumartesi sembolik bir ücretle bilet satışının olacağını söyleyerek, herkesi oyunu izlemeye davet etti.

Kaynak:Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.