Kumluçat Mahallesi sakinleri 1 yıldır toz yutuyor!

Kumluçat Mahallesi sakinleri 1 yıldır toz yutuyor!
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Kumluçat Mahallesi’ne ait 2,5 kilometrelik yol, yaklaşık 1 yıldır asfalt bekliyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Kayyum döneminde kırsal mahallelerde yaşanan yol sorunları devam ediyor. Kayyım ile yönetilen Büyükşehir Belediyesi tarafından, Sur ilçesine bağlı Kumluçat Mahallesi asfalt yola mucur döküldü.

koye-yolu-tozu-sikayet-etiler-1.jpeg

Mahalle sakinleri, 1 yıldır yazın toz, kışın da çamur içinde yolculuk yapmak zorunda kaldı. Mahalle sakinleri, yollarının asfalt yapılması için yaptığı Belediyeye başvurdu. Belediye yetkililerinden mahallelerinin tapu sorunu nedeniyle asfalt yapılmayacağı yönünde verdikleri cevap ile şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, tapu sorunlarının bulunmadığını ifade etti.

koye-yolu-tozu-sikayet-etiler-2.jpeg

Asfalt yola mucur döküldü!

Kumluçat Mahallesi sakinleri, yaklaşık 1 yıl önce o dönemin Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Hizmetleri Şube ekipleri, 2,5 kilometrelik yolu yapmak için bozduklarını ifade ederek, “Asfalt olan yolu mucur döktüler. Öylece bıraktılar. 1 yıldır yolumuz böyle. Araçlarımızın lastikleri her gün patlıyor. Mahalle sakinleri tozdan rahatsız oluyor. Mahallede astım hastası insanlarımı var. Kışın öğrencilerimiz okula gitmekte zorlanıyor. Bazı günler yoldan dolayı servis gelmiyor.

koye-yolu-tozu-sikayet-etiler-3.jpeg

Mahallemizin tapu sorunu yok

Büyükşehir Belediyesine yaptığımız başvuruda, Mahallenin tapu sorunu olduğunu belirtiyorlar. Hâlbuki yıllardan beri yapılıp bozulan yolumuz bu sefer tapu sorunu adı altında yapılmıyor. Mahallemizde tapu sorunu yok. Sorunumuz olmamasına rağmen mağdur ediliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum