Diyarbakır Batıkent Sitesi'nde kiraya yüzde 128 zam

Diyarbakır Batıkent Sitesi'nde kiraya yüzde 128 zam
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan Batıkent Sitesinde ev sahiplerinin kira ücretlerini fahiş bir şekilde arttırması, kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan Batıkent Sitesinde ev sahiplerinin kira ücretlerini fahiş bir şekilde arttırması, kiracıları kara kara düşündürmeye başladı. Daha önce 7 bin lira olan bir dairenin kira ücreti, 16 bin liraya yükselmesi tepkiye yol açtı.

Diyarbakır Bağlar ilçesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi Batıkent Sitesi'ndeki dairelerin kira ücretlerinin yüzde 128 artması, kiracıları isyan ettirdi. Çoğu asgari ücretli çalışanlardan oluşan Batıkent Sitesi'nde kiralar, 7 bin liradan 16 bin TL'ye yükselmesi tepkiye yol açtı. Kiracıların büyük bir kısmının asgari ücretle çalıştığı Batıkent Sitesi'ndeki bu ani artışın, dar gelirli kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

KİRA ARTIŞLARI HUZURSUZLUĞA NEDEN OLDU

Son aylarda yaşanan bu yüksek kira artışları, mahalledeki kiracılar arasında ciddi bir huzursuzluğa neden oldu. Kiracılar, artışın sebebini ve uygulama şeklini sorgularken, bu durumun hem maddi, hem de psikolojik açıdan, kiracılar üzerinde ek bir yük oluşturdu. Kiracıların büyük çoğunluğunu asgari ücretle çalışan bireylerin oluşturması, artışın etkilerini daha da derinleştirdi.

"BU KİRA ARTIŞLARI KARŞILAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Ev sahiplerinin artan kira talepleri karşısında kiracılar, yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekmeye başladı. Kiracılardan bazıları, kira artışına rağmen yeni bir konut bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu belirtiyor. Kiracılardan Ümit Bayrak, ev sahiplerinin bu talebine karşı yetkililerin devreye girmesini isteyerek, "Bu kadar büyük bir artışı karşılamak mümkün değil. Asgari ücretle çalışan bir kişi bu miktarı ödeyemez. Çevremdeki birçok insan bu durumdan etkilendi ve nasıl geçineceğimizi bilmiyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum