VİDEO - Tanrıkulu, muhtarların sorununu dinledi

VİDEO - Tanrıkulu, muhtarların sorununu dinledi
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ilçelerde muhtarlıkları dolaşarak sorunlarını dinledi. Tanrıkulu, muhtarların birbirinden farklı sorunlarının olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, muhtarlarla yaptığı toplantı ve görüşmelerden sonra şunları söyledi;

“Diyarbakır'da ilçelerimizde muhtarlarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bugün de Sur'da, Yenişehir'de, Kayapınar'da muhtarlarımızı ziyaret ettik, onları dinledik. Hepsinin birbirinden farklı sorunları var.

Yaklaşık 8 yıl maalesef yerel yönetimler kayyumlar vasıtasıyla yönetildi. Dolayısıyla yerel yönetimin halkla en yakın teması olan muhtarlarla yerel yönetim birimleri arasında doğru bir iletişim kurulamadı. Bunun verdiği eksiklikler var. Muhtarlar sonuç itibariyle bulundukları mahallede halka en yakın olan insanlar, her gün türlü sorunu bizzat gören ve toplumun düşüncelerini doğrudan doğruya aktaran pozisyonda olan, aynı zamanda seçilmiş kamu görevlileri. Bu eksikliğin giderilmesi lazım. Yani muhtarlarla yerel yönetimler ve muhtarlarla merkezi yönetim birimleri arasındaki çok daha doğru bir iletişim kurulması lazım.

Bütün bu sorunların giderici noktada etkin koordinasyonun yapılması lazım. Ben de Diyarbakır Milletvekili olarak üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım. Aldığım sorunları benim çözebileceğim, iletebileceğim, çözüm noktasında yardımcı olabileceğim noktalarda çaba içerisinde olacağım. İlgi gösteren bütün muhtarlarımıza da dostlarımıza da teşekkür ediyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.