VİDEO - Mordem Sanat’ın Yeni Sezon Açılışı

VİDEO - Mordem Sanat’ın Yeni Sezon Açılışı
 Özel Haber
Mordem Sanat, yeni sezonunu Victor Hugo’nun ünlü eseri Bir İdam Mahkûmunun Son Günü ile sahneledi. Bu etkileyici tiyatro oyununda mahkûm karakterini farklı bir yorumla canlandıran Oğuz Öztaş, Tigris Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Özel Haber / Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Oğuz Öztaş, 2004 yılından beri tiyatro sahnesinde olan ve son 5-6 yıldır çocuklara yönelik oyunlar sahneleyen Tiyatro Go grubunun bir üyesi. Grup, bu sezon itibarıyla yetişkinlere yönelik oyunlar yapma ve turne tiyatrosu olma kararını aldı. Victor Hugo’nun 1829 yılında yazdığı Bir İdam Mahkûmunun Son Günü adlı eserini sahneye uyarlayan grup, bu kararla büyük bir değişime imza attı.

İdam Mahkûmunun Son Gününü Anlatan Bir Hikaye

Victor Hugo’nun öyküsü, bir idam mahkûmunun son gününü anlatıyor. Hugo, bir gün bir idamı izleyip idamın ne kadar saçma ve vahşi bir uygulama olduğunu düşünerek bu öyküyü yazmış. Hikayede, cesur olmayan bir adamın ailesine yardım etmek için yaptığı soygun sonucunda hapse düştüğü ve idama mahkûm olduğu anlatılıyor.

yasiyorsun-demek-4.jpg

Kahramanımız, Avrupa’da mahkûmları savaş gemilerinde kürek mahkûmu olarak çalıştıran forsalığı reddediyor. Ölümün kendisi için kolay bir seçenek olduğunu düşündüğünde, sonunda kendini yavaş yavaş üzüntü ve akıl kaybı içinde buluyor.

yasiyorsun-demek-1.jpg

Öztas, Hugo’nun bu öyküyü idam cezasının suçu engelleyici bir yöntem olmadığını göstermek amacıyla yazdığını belirtti. Hugo, suç işlendikten sonra idamın etkili bir caydırıcı olmadığını vurguluyor.

yasiyorsun-demek-2.jpg

Seyirciye mutlu bir veda istiyoruz

Tiyatro Go ailesi olarak, çocuklar için Karagöz etkinliklerine devam ettiklerini belirten Öztaş, bu sezon ilk oyunları olan Bir İdam Mahkûmunun Son Günü ile daha dramatik bir hikaye sunduklarını ifade etti. Gelecek oyunlarının bir komedi olmasını planladıklarını, çünkü insanların son zamanlarda mutsuz olduğunu ve onlara biraz olsun neşe getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Öztaş, "Seyirciyi, oyundan sonra mutlu bir şekilde göndermek istiyoruz. Burada onları biraz olsun rahatlatmak ve gülerek ayrılmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

yasiyorsun-demek-3.jpg

Mordem Sanat’ın yeni sezonu, bu dramatik eserle açılırken, tiyatro dünyasında önemli bir yer edinmeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.