VİDEO - Diyarbakır’da sıcaktan bunalanlar camilere koştu

VİDEO - Diyarbakır’da sıcaktan bunalanlar camilere koştu
 Özel Haber
Diyarbakır’da Haziran ayında aşırı sıcaklar vatandaşları bunalttı. Merkez Sur ilçesinde özellikle öğlen saatlerinde aşırı sıcaklardan bunalanlar soluğu merkezi klimalar bulunan tarihi camilerde alıyor.

Ramazan YAVUZ-ÖZEL

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Haziran ayında aşırı sıcaklar vatandaşları bunalttı. Merkez Sur ilçesinde özellikle öğlen saatlerinde aşırı sıcaklardan bunalanlar soluğu merkezi klimalar bulunan tarihi camilerde alıyor. Öğlen namazından sonra bazı vatandaşlar dışarı çıkmayarak camilerde uyuyarak dinleniyor.

ulucamide-serinlediler-3.jpegRahleyi yastık gibi kullandılar

9 Günlük Bayram tatili nedeniyle Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi ve turistik mekânları görmeye gelenler aşırı sıcaklardan bunalıyor. Özellikle öğlen saatlerinde had safhaya çıkan sıcak ve güneşten dolayı Sur içini gezemeyenler soluğu kalın duvarlı tarihi camilerde alıyor.

ulucamide-serinlediler-4.jpeg

Sur içinde Saray kapı semtinde bulunan ve 27 sahabe türbesinin bulunduğu Hz. Süleyman ile Gazi caddesindeki tarihi Ulu Cami’yi ziyaret edenler öğle namazını kıldıktan sonra dinlenmeye çekiliyor.

ulucamide-serinlediler-5.jpeg

Klimalarında serinlettiği camide vatandaşlardan bazısı ibadetlerini yaptıktan sonra uyuyarak sıcak havanın geçmesini bekliyor.

ulucamide-serinlediler-10.jpeg

Tarihi ulu camide bazı vatandaşlar boş buldukları yerlerde uzanarak uyurken, bazısının ise Kuran-ı Kerim okumak için kullanılan Rahleleri kendilerine yastık yapması dikkat çekti.

ulucamide-serinlediler-8.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum