Diyarbakır fuarında lezzet var, yoğunluk yok

Diyarbakır fuarında lezzet var, yoğunluk yok
135 firmanın katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı, Diyarbakır’da kapılarını açtı. Katılımcılar, eski yoğunluğu ararken ekonomik zorlukların etkisine dikkat çekti.

Ardıl BATMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır, Türkiye'nin dört bir yanından gelen lezzetleri buluşturan 'Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı'na ev sahipliği yapıyor.

diyarbakir-fuari-1.jpeg

5 Nisan'da kapılarını açan fuar, 13 Nisan'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, her gün 11.00 ile 20.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

diyarbakir-fuari-2.jpeg

Fuarda, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma, yöresel lezzetlerini tanıtıyor. Erzurum'un cağ kebabı, Van'ın otlu peyniri, Siirt'in fıstığı, Diyarbakır'ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya'nın zeytini, Malatya'nın kayısısı gibi coğrafi işaretli ürünler fuarın öne çıkan tatları arasında yer alıyor.

diyarbakir-fuari-3.jpeg

'ESKİ DİYARBAKIR GİBİ DEĞİL'

Trabzon'dan fuara katılan satıcı Recep Güler, "Biz her sene Diyarbakır'a geliriz. Cuma günü geldik, cumartesi ve pazar günü bir yoğunluk vardı ama eski Diyarbakır gibi değil.

diyarbakir-fuari-4.jpeg

Biz her sene geldiğimiz için biliyoruz. İnsanlar bu zor günlerde bize mi zaman ayıracaklar kendilerine mi bu da meçhul. Tereyağı, peynir, tulum peyniri, çayımız, fasulyemiz, Trabzon'un meşhur her şeyini bu tezgâhta bulabilirsiniz.

diyarbakir-fuari-5.jpeg

Fabrikasyon ürünlerin yanında kendi el yapımı ürünlerimizi de satıyoruz. İnsanların bütçesine göre ürünlerimiz mevcut. Fiyatlar Türkiye geneline göre iyi" ifadelerini kullandı.

diyarbakir-fuari-6.jpeg

'BU SENE YOĞUNLUK YOK'

Siirt'ten fuara katılan Abdurrakip Çetin de, bu seneki yoğunluktan memnun değil. Çetin, "Biz de her sene Diyarbakır'daki fuara katılım sağlıyoruz ama bu sene yoğunluk yok. Adam çerezlik alıyor, ama bu çerezin buraya kadar nasıl geldiğini bilmiyor. Ne güçlüklerle, kimler çalışmış, kimler nasıl özen göstermiş bilmiyor. Bilmediği için de çok sıkı pazarlık yapıyor.

diyarbakir-fuari-7.jpeg

Biz zaten her sene buraya getirdiğimiz ürünü, halkımızın maddi durumunu düşünerek getiriyoruz. O fiyatla buraya geliyoruz. Online alışveriş sitelerinde 899 liraya sattığım fıstığı burada 600 TL'ye satıyorum. Halkım yesin, halkım faydalansın istiyorum. Eskiden gelirdik 1 kg almayı bilmezdi alıcı, 5 kg isterdi, 10 kg isterdi. 2 kg alana ben gülerdim. 2020'den bu yana çok büyük bir düşüş var. 100 liralık, 200 liralık fıstık alıyorlar artık. Ekonomi etkilemiş" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum