Vanlı Ressam Haydar Ekinek, Viyana’da ‘Çivinin Sihri’ sergisini açacak

Vanlı Ressam Haydar Ekinek, Viyana’da ‘Çivinin Sihri’ sergisini açacak
 Özel Haber
Vanlı ressam Haydar Ekinek, çocukluğunda yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen sanatsal tutkusundan ödün vermedi.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Vanlı ressam Haydar Ekinek, çocukluğunda yaşadığı maddi sıkıntılara rağmen sanatsal tutkusundan ödün vermedi. Fırça yerine çivi, boya yerine ise tandır isini kullanarak sanatsal üretimlerine devam etti. Ekinek, şimdi bu özgün teknikleriyle oluşturduğu eserlerini ‘Çivinin Sihri’ adlı sergiyle Viyana’da sanatseverlerle buluşturacak.

civinin-sihri-5.jpgHaydar Ekinek, sanat kariyerinde karşılaştığı zorlukları aşarak dikkat çeken bir başarı öyküsü yazdı. Resimlerinde fırça yerine çivi, boya yerine tandır isini kullanarak, geleneksel malzemelere alternatif yöntemler geliştirdi. Ekinek, kadın bedenini farklı tekniklerle tuvallere işleyerek, tarih boyunca şiddet ve tutsaklığın mağduru olan kadınlara dikkat çekti. Kadın ve Van Kedisi üzerine yaptığı resimlerle dikkat çeken Ekinek, değişime ayak uydurarak güçlü kadınlardan ilham aldı.

civinin-sihri-1.jpg

Sanatçının yurt dışında Londra ve Dubai’de, Türkiye’de ise 20’den fazla kişisel sergi düzenlediği biliniyor. Şimdi de ‘Çivinin Sihri’ adlı kişisel sergisi için 26 Eylül’de Avusturya’nın Viyana şehrinde bulunan The Gallery Steiner’de sanatseverlerle buluşacak.

civinin-sihri-2.jpg

Ekinek, sosyal projelere olan duyarlılığını da sürdürerek, ilerleyen dönemlerde Diyarbakır’da da bir sergi düzenlemeyi düşünüyor. Kadın ve çocuklara yönelik şiddet konusunda derin bir hassasiyete sahip olduğunu belirten Ekinek, Diyarbakır’da Narin’in vahşice katledilmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. "Kadın ve çocukların böyle vahşice katledilmelerini kabul etmiyoruz. Bu tür olayların artık son bulması gerektiğine inanıyorum" dedi.

civinin-sihri-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.