Kışanak: Kürtler istediği yerde yaşar

Kışanak: Kürtler istediği yerde yaşar
BDP'liler tarafından yerel seçim çalışmaları kapsamında Uludere, Silvan, Kulu, Ceylanpınar ve Erciş'te toplu açılışlar, köy ziyaretleri ve halk toplantıları gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ (DİHA) -  Silvan’da köy ziyaretinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Gültan Kışanak, söz konusu Kürtler olduğunda tüm partilerin düşmanlık politikasında aynı safta yer aldığını belirterek, "Kimse buraya Kürtler gelemez, burada Kürtler çalışamaz, mücadele edemez, siyaset yapamaz diyemez. Kürtler istediği yerde yaşar” dedi. 

KONYA

BDP Kulu eş başkan adayları Mustafa Çakır, Esin Akgül Güneş ile BDP PM Üyesi Şirin Altay ve BDP Konya İl Yöneticileri, yerel seçimler çalışması kapsamında Konya’nın Kulu ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette adayları coşkuyla karşılayan esnaf seçimlerde oyunu BDP’ye vereceğini belirtti. 

Bozlak: Yerel seçimler referandum niteliğinde

Öte yandan seçim çalışmaları kapsamında Kulu’de BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak’ın da katılımı ile Canımana, Dipdede, Karacadere ve Atlılar köylerine gidildi. Yüzlerce araçlık konvoy yurttaşlardan yoğun ilgi gördü. Canımana’da halka hitap eden BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, Kürtlerin aşiretlere, dillere, şivelere ve bölgelere göre parçalamaya çalışıldığını ifade ederek, “Bizi İç Anadolu Kürtleri, batılı, doğulu olarak adlandıranlara sesleniyorum, hepimiz biriz, hepimiz tek yüreğiz ve hepimiz Kürdistanlıyız” şeklinde konuştu. Bozlak, 30 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin referandum niteliğinde olduğunu belirterek, BDP’ye verilen her oyun barışa ve çözüme hizmet edeceğini vurguladı. 

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak, seçim çalışmaları kapsamında Silvan'a bağlı köyleri ziyaret etti. Silvan Belediyesi Eşbaşkan adayları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Tepe ve BDP Diyarbakır İl yöneticilerinin de katıldığı ziyaretler kapsamında, Reşika Şexdavuda (Gökçe tevek), Gulemîra (Doluçanak), Sulubağ (Huseyna), Köprülübağ (Kinyat), Qurte (Yolarası) ve Zorava mezrasını ziyaret edildi. Gittikleri tüm köylerde büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanan adaylar yağmura rağmen köy halkının kalabalık katılımıyla karşılandı. Köylerde yapılan konuşmalarda halka seslenen Kışanak, seçimden seçime ortaya çıkıp bir oy fazla almak isteyen koltuk sevdalısı partilerden olmadıklarını anımsatarak, "Bu parti Kürt halkının özgürlük davasını omuzlamış, bunun için mücadele eden bir partidir. Seçimler de bunun için bir vesiledir. Siyasi partiler de bu ideali gerçekleştirmek için elimizdeki bir imkandır. Bu imkanları bu süreçte daha güçlü kullanarak, halkımızın iradesini ilan etmek istiyoruz" diye konuştu.

‘Kürtlere karşı düşmanlık politikasında saf tutuyorlar’

"En nihayetinde bu halkın dostu var, düşmanı var, bu halkı sevenler var, karşı çıkanları var" diyen Kışanak, Türkiye'nin batısında Kürtlere karşı yoğun bir linç kampanyasının başlatıldığını anımsatarak, şöyle konuştu: "Söz konusu Kürtler olduğunda AKP, MHP, CHP, paraleli, Ergenekon'u hepsi beraber oluyorlar. Kürtlere karşı bir düşmanlık politikasında saf tutuyorlar. Bize düşen de Kürdistan'da halkımızın iradesini, ulusal birliğini güçlü bir sesle sürece yanıt olmak istiyoruz. Buradan onlara şunu söylüyoruz. Kürt halkı anavatanında , Kürdistan'da özgür bir yaşamı inşa ediyor. İnşallah, artık dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin batısında yaşamak zorunda olan insanlarımız kendi anavatanına gelecek. Burada özgür ve refah bir yaşam sürdürecektir. Ama artık dünya küçülmüştür. Kimse buraya Kürtler gelemez, burada Kürtler çalışamaz, mücadele edemez, siyaset yapamaz diyemez. Kürtlerin hakkıdır. İster anavatanında yaşar, siyaset yapar, ister batıya giderek siyasi ve ekonomik mücadelesini sürdürür. Kimse bunun önünde engel olamaz. Antalya'da, Fethiye'de Bursa'da, İstanbul'da yaşayan insanlarımız da yalnız değildir. Biz onların arkasındayız. Kimse onlara haksızlık yapamaz." 

‘Kürdistan'da bir halkın bir de devletin partisi var’

Partilerin adı değişse de zihniyetinin değişmediğini ifade eden Kışanak, Kürdistan'da biri halkın biri de devletin partisi olmak üzere iki parti olduğunu söyledi. "Geçmişte partiler iktidar kimse, devlet kimse o partilerde kendine istikbal arayanlar vardı. Artık o devir kapandı. Bunlar kendi koltuklarını düşünerek yola çıkmış olabilirler ama halkımız kendi geleceğini düşünüyor. Özerk Kürdistan'ı düşünüyor. Önder Apo'yla buluşacağı günleri düşünüyor. Rojava devrimini nasıl selamlayacağını düşünüyor. Bu seçimde taraflar çok nettir, herkes yerini çok iyi biliyor. Bu halk onlara gereken cevabı verecektir" diye konuştu. Kışanak, "Önderliğe Özgürlük kampanyası bütün çalışmalardan daha önemlidir. Sandıktan çıkan oydan daha az imza toplarsak kendimizi başarısız sayacağız. O nedenle sizlerden öncelikle olarak kampanyaya en güçlü şekilde katılmanızı, Kürt halkının önderiyle birlikte özgür bir gelecek istediğini ilan etmek istiyoruz" diye konuştu. 

SİLVAN 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı adayı Gülten Kışanak, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkan Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, BDP Silvan Belediyesi eş başkan adayları Yüksel Bodakçı, M. Şah Teke, BDP'li yöneticililer, BDP PM üyeleri yanı sıra otuza yakın araç konvoyu halinde yağan yağmura rağmen yaptıkları köy ziyaretlerinin ardından Silvan ilçe merkezine bağlı Çatakköprü(Malabadi) köyünde yüzlerce yurttaşın katılımıyla seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yoğun yağmur yağışına aldırış etmeyen ve ellerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK ve BDP bayrakları taşıyan yurttaşlar özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Sık sık "Bijî Serok Apo", "Gençlik Apo'nun fedaisidir" ve "Şehit namirin" sloganlarının atıldığı ve sarı, kırmızı ve yeşil BDP bayrakları ile süslemiş alanda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi BDP Eş Başkan Adayı Gülten Kışanak "Sözü fazla uzatmayacağım. Zaten siz bu duruşunuzla, güzelliğinizle ve mücadelenizle söylenmesi gereken her şeyi söylüyorsunuz. Çok yaşayın sizler. Bu partiden ve bu özgürlük hareketinden başka hiçbir kuvvet sizi bu yağmurun altında tutamaz. Bu kadar yoğun yağmurun altında buradasınız. Çünkü sizin gönlünüzde bir özgürlük ateşi yanıyor. Kutluyorum sizleri. Bize düşen görev de halkımıza layık olmaktır. Sizlere yoldaş olmaktır. Biz buraya oy istemeye değil halkımıza söz vermeye geldik. Söz veriyoruz. Sizin yoldaşınız olarak her zaman sizlerle birlikte olacağız. Halkımızın bütün sorunlarını çözmek için yirmi dört saat sabah akşam demeden çalışacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar tarafından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından yoğun yağmura rağmen BDP'li eş başkanlar ve yurttaşlar, Zembilfroş Kültür ve Sanat Merkezi'nin sanatçılarının söylediği şarkılarla halaylar çekti. Halayların çekilmesiyle açılış sona erdi.

ULUDERE

BDP Uludere İlçe Teşkilatı, Uludere Belediyesi eş başkan adayları, Uludere Belediye Başkanı Mesut Paksoy ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile merkez ve köylerde ziyaretlerde bulundu. BDP heyeti ziyaretler sırasında büyük bir coşkuyla karşılandı. Ziyaretlerde konuşan Uludere Belediye Başkanı Mesut Paksoy, 30 Mart yerel seçimlerinin Kürt halkı için bir referandum niteliğinde olduğunu belirtirken, Uludere halkına da seçimlere ilişkin çağrıda bulundu. 

URFA 

Seçim çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Ceylanpınar Eş Başkan adayları Esra Güler Aslan ve İsmail Arslan ile birlikte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. BDP İlçe binasına gelerek yurttaşlarla biraraya gelen Aktaş, daha sonra çarşı merkezinde bulunan seçim bürosuna geçti. Burada yaptığı konuşmasında Kürtler için referandum anlamına gelen seçimlerde özellikle yüzyıllardan bu yana zengin, bey ve ağalık sistemi ile yönetilen Urfa'nın bu politikaları kırması gerektiğini söyleyen Aktaş, "Bir buçuk seneden bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çabaları neticesinde devam eden çatışmazlığın devamı için, Kürt sorununda köklü çözümü ve demokratik siyasi dönüşümlerin daha da hızlanması için mücadelemizi daha da yükseltmemeliyiz" çağrısında bulundu. Aktaş daha sonra Serêkaniyê sınırına sıfır noktada bulanan Öğretmen Evi'ne geçerek, burada STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi. İlçede faaliyet yürüten dershaneleri de ziyaret eden Aktaş, bir süre öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. 

ERCİŞ 

Van’ın Erciş ilçesinde BDP belediye eş başkan adayları, Diba Keskin ve Abdurrahman Çaman, 2000 yılında yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden ve kimlik bilgileri geçtiğimiz günlerde açıklanan PKK’li Veysel Cengiz’in (Rojhat Ozan) Pay köyünde oturan ailesini ziyaret etti. Adaylara, BDP Erciş İlçe Başkanı Abidin İnci de eşlik ederek, aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasından acılı aileyi teselli eden eş başkan adayları, hiçbir annenin ve babanın acıyı hak etmediğini ifade ederek, bu savaşın durması ve acıların dinmesi için bütün Türkiye halkının seferber olması gerektiğini söyledi. Veysel Cengiz’in annesi Bedia Cengiz ise, şunları söyledi: “Kürt halkının özgürleşmesi için onurlu mücadelesinden geri adım atmayan Önder Apo’nun ve gerillasının canı sağ olsun. Benim oğlum geleceğini kurtarmıştı, okulunu bitirmiş bir meslek sahibiydi. Fakat halkına yapılan zulmü, haksızlığı kabul etmiyordu. Ne zaman bir gerilla şehit olsa gözyaşlarına boğulur, günlerce yemek yemezdi. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Benim oğlum kendini değerleri ve halkı için feda etti.” Baba Enver Cengiz ise, Erciş halkını yarın saat 10.00’da Pay köyünde verilecek mevlide davet etti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.