İstifası kabul edildi: Gazi Yaşargil'de Başhekim değişti

İstifası kabul edildi: Gazi Yaşargil'de Başhekim değişti
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İhsan Solmaz'ın istifası 19 Eylül itibariyle uygun bulundu ve yerine Doç. Dr. Mehmet Özel atandı.

TİGRİS HABER - Bir süredir ailevi nedenlerden görevi bırakmak istediğini kamuoyuyla paylaşan Doç. Dr. İhsan Solmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün itibariyle görevi devrettiğini ifade etti.

Doç.Dr. İhsan Solmaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“25 Aralık 2023 tarihinden itibaren yürüttüğüm Gazi Yaşargil eğitim ve araştırma hastanesi başhekimliğinden bugün itibari ile ailevi nedenlerden istifa edip görevimden ayrıldım. Bana bu görevi layık gören değerli büyüğüm abim İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte çalıştığım idari yönetime, tüm sağlık camiasına uygun çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Hakkı geçenlerden helallik diliyorum. Varsa hakkım herkese helal olsun. Dahiliye Uzmanı olarak eski görevime devam edip eğitim kliniğinde eğitim sorusu olarak işimin başında olacağım.”

Yeni atanan Başhekim Doç. Dr. Mehmet Özel kimdir?

Mesleki hayatına Hakkari Devlet Hastanesi’nde acil servisinde pratisyen hekim olarak başladı, 2012 yılında İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde 2012-2016 yıllarında araştırma görevlisi olarak uzmanlık eğitimim tamamladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Acil Tıp alanında uzman hekim olarak çalışmaktayken 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak göreve başladı. 28 haziran 2024 tarihinden itibaren Acil Tıp Alanında Doçent ünvanı aldı.

Hem genel tıp hem de acil bakım alanındaki araştırmalarıyla, çok sayıda akademik katkıyı literatüre kazandırdı. Araştırma çalışmaları, depreme bağlı yaralanmalar, öngörücü skorlama sistemleri ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin değerlendirilmesi de dahil olmak üzere acil tıbbın çeşitli yönlerine odaklandı. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çok sayıda makalesi yayınlandı, tıp kitaplarında bölümler yazmış ve araştırma bulgularını uluslararası bilimsel konferanslarda sunmuştur. Acil tıp alanını ilerletmeye olan adanmışlığı ve hasta bakımını iyileştirmeye olan bağlılığı onu tıp camiası için değerli bir varlık haline getirmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.