Eğitim-Sen, okullarda temizlik sorununa dikkat çekti

Eğitim-Sen, okullarda temizlik sorununa dikkat çekti
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, yeni eğitim öğretim yılına temizlik sorunlarıyla başladıklarını belirterek yarın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kitlesel bir basın açıklaması düzenliyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, yeni eğitim öğretim yılına başlarken okullardaki temizlik sorununa dikkat çekti. Şube tarafından yapılan açıklamada, İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde yalnızca belirli günlerde güvencesiz ve sigortasız şekilde düşük ücretlerle temizlik emekçilerinin çalıştırılacağı vurgulanarak, Bu durumun, emek sömürüsünü derinleştirmekle kalmayıp, okulların temizlik ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayamayacağı ifade edildi.

Açıklamada, düşük ücretlerle ve kısıtlı sürelerde yapılacak temizliklerin, zaten sağlıksız olan eğitim kurumlarının durumunu daha da kötüleştireceği dile getirildi.

YARIN BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, "Temiz ve Hijyenik Okullar İstiyoruz" talebiyle yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla yarın saat 16:30’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapacak. Tüm üyeler ve veliler, bu etkinliğe davet edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.