Ateş, Kilo Kaybı ve Gece Terlemeleri: Bu Belirtiler Kanserin Habercisi Olabilir!

Ateş, Kilo Kaybı ve Gece Terlemeleri: Bu Belirtiler Kanserin Habercisi Olabilir!
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk, 40 yaş üstünde en sık görülen kanser türlerinden birinin lenfoma olduğunu belirtti.

TİGRİS HABER - Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri gibi belirtileri olan kişilerin vakit kaybetmeden doktora başvurmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Berk, erken tanının önemine dikkat çekti.

Lenfoma Nedir?

Lenfoma, bağışıklık sistemimizin bir parçası olan lenfosit adı verilen kan hücrelerinin anormal şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan bir kanser türüdür. Dr. Anıl Berk, lenfomanın genellikle vücutta yavaş ilerlediğini ve sıklıkla lenf bezlerinde ağrısız bir şekilde büyüdüğünü ifade etti. Lenfoma, dalak, mide, deri ve kemik iliğinde de görülebilir.

İki Tip Lenfoma Bulunur:

Dr. Berk, lenfomanın iki ana türe ayrıldığını açıkladı: Agresif Lenfoma ve İyi Huylu Lenfoma. Lenfoma, özellikle 40 yaş sonrası daha sık görülse de her yaş grubunda ortaya çıkabilir.

Lenfoma Belirtileri ve B Semptomlar

Lenfoma belirtileri arasında boyun, koltuk altı ve kasıklarda ağrısız şişlikler öne çıkar. Ancak Dr. Berk, lenfoma belirtileri arasında özellikle dikkat edilmesi gereken "B Semptomları" olarak adlandırılan; ateş, kilo kaybı ve çamaşır değiştirecek kadar yoğun gece terlemeleri olduğunu söyledi. Bu belirtiler lenfomanın ilerlediğini gösteren işaretler olabilir.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Dr. Berk, lenfoma belirtilerini yaşayan kişilerin mutlaka erken tanı için doktora başvurmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.