Diyarbakır'da hayrete düşüren tatlı manzara

Diyarbakır'da hayrete düşüren tatlı manzara
İki milyon nüfuslu Diyarbakır'da en işlek merkezlerinden biri olan Ofis'te, 12 metrelik elektrik direğini boydan boya saran sarmaşıklar, görenleri hayrete düşürüyor.

Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis semti ile Bağlar ilçesi arasındaki yeraltı geçidinin hemen solunda dikili bulunan 12 metrelik elektrik direğini saran sarmaşıklar, her tarafı betonla kaplı olmasına rağmen doğanın gücünün sınırsız olduğunu gösteriyor.

diyarbakir-sarmasik-direk-4.jpg

Küresel iklim krizi etkilerini yazın sıcaklarında her geçen gün daha yakıcı olarak artarken, bir çiçek, bir ot yada yeşile bürünmüş bir park, bunaldığınız anda sizi başka duyguya taşıyabiliyor. Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Ofis semti ile Bağlar İlçesi arasında bulunan yeraltı geçidi ile Toprak Mahsulleri Ofisi arasında kalan küçük parkta, sarmaşıklarla dolanmış elektrik direği görenleri hayretler içinde bırakıyor. Yaklaşık 12 metrelik beton elektrik direğinin etrafını saran sarmaşıklar, tüm olumsuzluklara ve aşırı sıcaklara rağmen doğanın gücüne karşı gelinemeyeceğinin ispatı olarak önümüze çıkıyor.

diyarbakir-sarmasik-direk-1.jpg

Sadece iletim hatlarının bağlı olduğu üst kısmı açıkta kalan elektrik direğini görenler, "Eko direk" adını taktı. Dicle Elektrik A.Ş. firması ekipleri de yaşanan bu durum karşısında sarmaşıklara karışmayarak, doğaseverlik mesajı veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum