Sofraların vazgeçilmezi tezgâhlardaki yerini aldı

Sofraların vazgeçilmezi tezgâhlardaki yerini aldı
Diyarbakır’da sonbaharın gelmesiyle sofralardaki salatanın yerini alan turşuların satışları başladı. Mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyona yakalanmak istemeyen vatandaşlar, doğal turşu satın almaya başladı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da İçerisinde barındırdığı antioksidan özelliği ile vatandaşlar tarafından tercih edilen turşular, tezgâhlardaki yerini aldı.

tursu.jpg

Mevsim itibariyle salataların yerini alan çeşit çeşit turşular, bağışıklığı güçlendirmesi, metabolizmayı hızlandırması, kan şekerini dengelemesi ve soğuk algınlığına iyi gelmesiyle biliniyor. Diyarbakır’da üretilen turşu çeşitleri, esnaf tarafından kilo işi ile satılıyor. Patlıcan, Havuç, Kornişon, salatalık, biber, domates gibi turşular var. Fiyatları 80 ila 120 TL arasında değişen turşular, vatandaşlar tarafından rağbet görüyor.

whatsapp-gorsel-2024-10-06-saat-14-15-18-bf65d5c3.jpg

“HER GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEYİN BİR TURŞUSU VAR!”

Ürettiği turşuları perakende sebze halinde satmaya başlayan Ahmet Elaltun, “Bu mevsim itibariyle yeni mahsul turşularımız gelmekte. Mevsim geçişlerinde yaşanan soğuk algınlıkları malum hepimizin hasta ediyor. Havalar soğudukça da turşuya olan talep artıyor. 30-40 turşu çeşidimiz var. Bizim ağırlıklı olarak sattığımız, en çok tüketilenler arasında lahana turşumuz, salatalık turşumuz, biber turşumuz var. Her gördüğünüz şeyin bir turşusu var aslında. Hepsinin ayrı ayrı mevsimleri var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.