VİDEO - Pamuk alım fiyatları açıklandı

VİDEO - Pamuk alım fiyatları açıklandı
Çukobirlik, 2024 yılı kütlü pamuk alım fiyatlarını açıkladı. Beyaz sınıf 43 randıman pamuk 24 TL’den, benekli sınıf 43 randıman ise 23 TL’den alınacak. Diyarbakır'da pamuk toplama ve mısır biçim ücretleri de belirlendi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Çukobirlik Tarım Satış Kooperatifler Birliği, 2024 yılı pamuk alım fiyatlarını duyurdu. Beyaz sınıf 43 randıman kütlü pamuk için alım fiyatı 24 TL olarak belirlenirken, 35 randıman pamuk 20 TL'den alınacak. Benekli sınıf 43 randıman pamuk ise 23 TL'den alıcı bulacak.

PAMUK TOPLAMA VE MISIR BİÇİM ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı da pamuk toplama ve mısır biçim ücretlerini açıkladı. Makineyle 1. hasat toplama ücreti dekar başı 850 TL, 1. ve 2. hasat birlikte toplama ücreti ise 1.150 TL oldu. Mısır biçim ücretleri çırçırlı için dekar başı 300 TL, çırçırsız için 280 TL olarak belirlendi.

pamuk.jpg

Elle pamuk toplama ücretleri 4.500 TL, 4.000 TL ve 3.500 TL arasında değişiyor. Randıman kabul edilmeyen pamuk için kilogram başına 3.500 TL fiyat açıklandı.

pamuk2.jpg

DEMİR: “ÜRETİCİLER ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA DESTEKLENMELİ”

Diyarbakır Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şirin Demir, pamuk toplama ve mısır biçim ücretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, üreticilerin artan maliyetler karşısında desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Demir, "Girdi maliyetlerinin sürekli artması, çiftçilerimizin işini her geçen gün zorlaştırıyor. Bu yüzden belirlenen fiyatların çiftçilerimizi koruyacak seviyelerde olmasına büyük özen gösterdik.

pamuk3.jpg

Pamuk toplama ücretleri özellikle makine kullanımı yaygınlaştıkça önem kazandı. Elle toplamanın maliyeti daha yüksek olduğu için makine ile toplama daha uygun görünüyor, ancak yine de çiftçilerimizin maliyetlerini en aza indirmeleri için destek arayışlarımız sürüyor” dedi.

pamuk4.jpg

“MISIR BİÇİM ÜCRETLERİNDE DE ADİL BİR DENGE SAĞLADIK”

Demir ayrıca, mısır biçim ücretlerinde de adil bir denge sağladıklarını belirterek, "Çiftçilerimizin emeğinin karşılığını alması ve aynı zamanda tarlalarını en verimli şekilde hasat edebilmesi için belirlediğimiz ücretler dengeli ve sürdürülebilir bir tarım için gerekli adımlardır" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.