Diyarbakır'da Demirtaş' icin boş sandalye bırakıldı

Diyarbakır'da Demirtaş' icin boş sandalye bırakıldı
Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Araf'ta Düet "Isimli yeni kitabı DİTAV Kültür ve Sanat Evinde kitabın eşyazarı Yiğit Bener tarafından bir söyleşi ile tanıtıldı.

Ramazan YAVUZ-Özel Haber

TİGRİS HABER - Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Araf'ta Düet "
Isimli yeni kitabı DİTAV Kültür ve Sanat Evinde kitabın eşyazarı Yiğit Bener tarafından bir söyleşi ile tanıtıldı. Söylesiye kentteki sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Söyleşide Selahattin Demirtaş içinde boş bir sandalye bırakıldı.

whatsapp-image-2024-10-05-at-16-14-23.jpegEdirne Cezaevi'nde 8 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Dipnot yayınlarından çıkan "Araf'ta Düet " isimli kitabı, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfının Lalebey Mahallesinde bulunan Kültür ve Sanat Evinde tanıtıldı. Diyarbakırlı yazar Şeyhmus Dikenin moderatörlügünde düzenlenen söyleşide kitabın eşyazarı Yiğit Bener, Selahattin Demirtaş ile ortak yazdıkları "Arafta Düet " kitabıyla ilgili bilgi verdi. DİTAV Başkanı Erhan Akalın ile kentteki sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide "Arafta Düet " kitabı boş bir sandalyenin önünde yeraldı.

"SELAHATTİN BURDA OLDUĞUNU HİSSETSİN"

Kitabın hazırlık aşamasında Cezaevindeki Demirtaş ile sürekli yazıştıklarını belirten eşyazar Yiğit Bener, burada ise Demirtaş ile edebi firar yaptıklarını söyledi. Söyleşilerde Demirtaş içinde her zaman boş bir sandalye bıraktığını belirten yazar Yiğit Bener,

"Sevgili ortak yazar Demirtaş hala ağır tecrit koşullarında hapishanede yatmaya devam ediyor. O nedenle ben bu söyleşileri yaptığım zaman bir boş sandalye koyuyorum. Burada aramızda olduğunu hissetsin diye. Sizlere de çok çok selamları, sevgileri var. " dedi.

DÜNYA'DA BİR İLK

Dipnot yayınlarından kitapla ilgili hazırlanan metinde ise biri yıllardır hapiste olan iki eşyazarın hiç karşılaşmadan beraber kaleme aldıkları romanın bu açıdan dünyada bir ilk olduğu belirtilerek, şunlar yer alıyor:

whatsapp-image-2024-10-05-at-16-14-23-1.jpeg

Denize bakan kayalıklarda "bir bungalov… Yoldan fırlayıp yanına düşen bir araba… Bir patlama…

Huzur arayışındaki emekli tümgeneral Ayvaz Dere’nin planları ilk günden altüst olmuştur. Kazaya karışan gençler de olaya bambaşka bir boyut katar ve işler çetrefilleşir. Bir de 1980’lerde takıştığı solcu bir avukat, Sinan çıkar karşısına. Böylece geçmişe ve geleceğe ışık tutan zorlu bir düet başlar.

Mizahi bir üslup ve sürükleyici bir kurguyla kaleme alınan Arafta Düet, hepimizi barış, vicdan, erdem üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor.

Biri yıllardır hapiste olan iki eşyazarın hiç karşılaşmadan beraber kaleme aldıkları roman, bu açıdan dünyada bir ilk."

whatsapp-image-2024-10-05-at-16-14-22.jpeg
BAŞAK DEMİRTAŞ, YARIN İMZA GÜNÜNDE

"Araf'ta Düet " kitabı için DİTAV Kültür ve Sanat Evinde yarın imza etkinliği düzenlenecek. İmza etkinliğinde kitabın eşyazarı Yiğit Bener ile Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş katılacak.

ÖNCEKİ KİTAPLARI

Selahattin Demirtaş'ın daha önce yayımlanmış kitapları arasında Seher (2017), Devran (2019), Leylan (2020), Efsun (2021) ve 2023'te yayınlanan son öykü kitabı DAD bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.