Diyarbakır’a Geliyorlar..

Diyarbakır’a Geliyorlar..
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalınca düzenlenen Laparoskopi Eğitim Kursuna dünyaca ünlü , Prof. Dr. Fabio Ghezzi , Prof.Dr. Shailesh Puntambekar ve Prof. Dr. Fatih Şendağ katılacak.

Ali VURANEL

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından 13-15 Mart 2015 tarihinde  düzenlenecek olan Laparoskopi Eğitim Kursu için  dünyaca ünlü, İtalya dan Prof. Dr. Fabio Ghezzi , Hindistan dan Prof.Dr. Shailesh Puntambekar  ve Türkiye’den Prof. Dr. Fatih Şendağ Diyarbakır’a gelecek.

Dünyaca ünlü profesörler

Konu ile ilgili açıklama yapan Dicle Üniversitesi Hastaneleri  Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Endoskopi Eğitim Direktörü Doç.Dr.Muhammet Erdal Sak; miyom, yumurtalık kistleri, çikolata kisti, rahim sarkması, rahim kanseri gibi kadın hastalıklarının görülme oranının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde hızla arttığını belirterek;  bu  hastalıkların ameliyatında halk arasında 'kapalı' ve 'kansız' ameliyat olarak bilinen, 'laparoskopik cerrahi' nin kadınlara büyük konfor sunduğunu söyledi.

Konforlu ve daha az riskli

 Dr. Sak, davetli Jinekolojik Endoskopi cerrahlarına teşekkür ederek,  laparoskopik ameliyatlarda gelişen ameliyat yöntemlerini şöyle anlattı:” laparoskopik ameliyatlarda  büyük kesi olmadan, yara yeri enfeksiyon ve kanama riskinin daha az olduğunu, yine hastanın hastaneden daha erken taburcu olduğu ve kısırlığa neden olabilen yapışıklıkların laparoskopi de daha az görüldüğünü belirtirken, ülkemizde ve bölgemizde  'laparoskopik cerrahi'nin yaygınlığının henüz istenilen rakamlara ulaşamadığını söyledi. Bu nedenle hedeflerinin laparoskopinin yaygınlaşması ve mümkün olduğunca çok sayıda kadının bu teknikten faydalanması olduğunu,bu açıdan hekimlere yönelik kursları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.”

du-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.