Diyarbakır, turizmde yüzde 19 artış sağladı

Diyarbakır, turizmde yüzde 19 artış sağladı
2024 yılının ilk 7 ayında Diyarbakır, 760 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, geçen yıla göre yüzde 19’luk bir artış gerçekleştirdi. Irak, Almanya ve Rusya, en çok ziyaret eden ülkeler arasında yer alıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır, 2024 yılının ilk 7 ayında 760 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, önceki yıla göre yüzde 19 oranında bir artış sağladı. Geçen yıl bu şehirde toplam 680 bin turist ziyaret etmişti.

diyarbakir-turizm-gelismesi-1.jpeg

Ziyaretçi istatistiklerine göre, Diyarbakır’ı en çok tercih eden yabancı ülkeler arasında Irak, Almanya, Rusya, İran ve Azerbaycan öne çıkıyor. Irak’tan gelen turist sayısı 5 bin 332, Almanya'dan 3 bin 180, Rusya'dan bin 904, İran'dan bin 25 ve Azerbaycan'dan 576 olarak kaydedildi.

diyarbakir-turizm-gelismesi-2.jpeg

Diyarbakır’daki otellerin toplam yatak kapasitesi 10 bin 500. Bu artış, bölgenin turizm potansiyelinin yükseldiğini gösteriyor ve yerel ekonomiye önemli katkılar sağlıyor.

diyarbakir-turizm-gelismesi-3.jpeg

Diyarbakır Turizm Derneği Başkanı Edip Paçal, artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, “Son yıllarda yapılan tanıtım çalışmaları ve etkinlikler, şehrimize olan ilgiyi artırdı. Turist sayısındaki bu artış, yerel ekonomiyi canlandırmakta büyük rol oynuyor” dedi.

Esnaf Ahmet Demir, “Daha fazla turist gelmesi, işimize yarıyor. Yılın bu döneminde daha fazla müşteri ile karşılaşıyoruz. Umut ediyoruz ki bu ivme devam eder” şeklinde konuştu.

Otel Yöneticisi Ömer Yüksel, “Yatak kapasitemizin yeterli olması, gelen turistlerin konaklamasında sıkıntı yaşanmamasını sağlıyor. Bu yılki artışın sürdürülebilir olması için hep birlikte çalışmalıyız” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.